Warning: sha1_file(/var/www/html/wp-content/themes/lartorget/assets/js/scripts/calendar-qs-filter.js): Failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/wp-content/themes/lartorget/functions.php on line 105

Green Border – Lärarvisning

Filmpedagogerna salong på Hagabion (i Viktoriahuset), Linnegatan 21

Välkomna på lärarvisning på Hagabion! En film som är ett måste för gymnasieelever. Om vår tids stora samhällsfrågor. En möjlighet att se filmen innan ni bokar och få information om hur ni kan arbeta med filmen med era elever. Fri entré. Mer info om lärarvisning kommer snart. Boka upp er här nu! 

Digitalt informationsmöte om Yrkeslärarprogrammet

Digitalt via Zoom

Välkommen att delta i ett möte där vi svarar på dina frågor om Yrkeslärarprogrammet. Mötet hålls online och är öppet för alla som är nyfikna på utbildningen.

Forskningsnära förskolepraktik: Vad är det?

Pedagogen, hus B Pedagogen hus B, Göteborg

Välkommen till en spridningskonferens med presentation av vetenskapligt grundad undervisning i förskolor med språklig mångfald.

Lärledarutbildning – kollegialt lärande

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Vad behövs för att utveckla det kollegiala lärandet på förskolan eller skolan som utvecklar verksamheten och kommer barn och elever till gagn? Hur förs lärande samtal som skapar engagemang i gruppen och ger avtryck i vardagen? 

Praktiknära ULF-forskning – Göteborgsnodens avslutningsbazar

Digitalt via Zoom

Välkommen att ta del av de senaste ULF-forskningsprojekten som genomförts i förskolor och skolor inom Göteborgsnoden. I Göteborgs universitets nod ingår Högskolan i Borås, Chalmers tekniska högskola, Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), Jönköping University och Högskolan Kristianstad. Evenemanget är digitalt och kostar inget.

Barn- och elevhälsans upptaktsdag

Scandic Göteborg Central Vikingsgatan 7, Göteborg

Temat för årets upptaktsdag är: Att utveckla en hälsofrämjande och resilient förskola och skola.

Att leda förändrings- och utvecklingsprocesser som mellanledare

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Syftet med kursen är att utveckla kompetenser att leda och organisera förbättrings- och utvecklingsprocesser på individ-, grupp- och organisationsnivå för att öka utbildningens kvalitet i förskola och skola.

Kostnadsfri lärarkonferens om laborativ NO

Chalmers, Campus Johanneberg

Den 1 oktober anordnar Vetenskapsfestivalen en heldag med fokus på naturvetenskapliga ämnen. Målgruppen är lärare som undervisar i NO på låg- och mellanstadiet. Ta del av intressanta föreläsningar och praktiska workshops som ger dig kvalitativ fortbildning med fördjupande ämneskunskaper och träffa andra inom målgruppen och utbyt erfarenheter och idéer. Allt detta helt kostnadsfritt! Dessutom bjuder vi på fika och lunch och det finns relevanta utställare på plats för att tipsa om NO-läromedel.

Free

Inspirationsdag: Högläsningens betydelse

Blackevägens aula på mötescentret Hisingen Blackevägen 1, Göteborg

För medarbetare i Göteborgs Stads förskolor. Välkommen från klockan 15 för att mingla och bläddra i böcker från bibliotekets urvalslista! Program 16-18 • Varför ska vi läsa med barnen? Läsförmågan […]

Global konferens om barns och ungdomars psykiska hälsa

Malstenssalen, Handelshögskolan Vasagatan 1, Göteborg

Välkommen på en global konferens om barns och ungdomars psykiska hälsa vid Göteborgs universitet! Göteborgs universitet har tagit emot en donation för att inrätta Drottning Silvias professur i global barn- […]

AW med forskare: Hjärnor, skärmar och framtidens lärande

Pustervik Järntorgsgatan 12, Göteborg, Sweden

Vi ägnar stora delar av våra liv åt att lära oss nya saker och fördjupa kunskaperna om sånt vi redan vet. Lärandet är livslångt och rent existentiellt för oss.

Men hur går lärandet till? Vad händer i hjärnan? Hur påverkas inlärningen av tekniska innovationer som smarta telefoner, sociala medier och artificiell intelligens? Vilken roll spelar skolsystemet? Hur kommer lärandet att se ut för kommande generationer?

Mötesplats NT: Workshop – Visualiseringar och simuleringar i kemiundervisningen

Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs Universitet Medicinaregatan 7B, Göteborg

Inom exempelvis läkemedelsindustrin används idag simuleringar och visualiseringar för att designa läkemedel som har de mest potenta molekylerna. För att kunna gallra fram dessa molekyler ur enorma datamängder och designa […]

Förskola: Använda digitala verktyg i arbetet med språkutveckling

Digitalt via Zoom

Svenska OMEP:s Göteborgskrets bjuder in till en föreläsning med Sara Eliasson. Hon är förskollärare sedan 30 år och arbetar i yngrebarnsgrupp på Göteborgs Högre Samskola, är utbildad montessoriförskollärare och har […]

Ämnets dag

Ämnets dag är en fortbildningsdag för verksamma ämneslärare i grundskolans åk 7-9 och gymnasieskolan. Välkommen att ta del av efterfrågad ämnesfortbildning, träffa andra inom samma fält och få tillfälle att […]

Ansök till forskarskolan CUL!

Göteborgs universitet, Pedagogen

Just nu utlyser Göteborgs universitet ett antal samverkanstjänster som doktorand inom forskarskolan CUL.

Digital informationsträff om forskarskolan CUL

Online via Zoom-länk som delas av arrangören

Introduktionsträff via Zoom där vi svarar på frågor om själva utlysningen, forskarskolan i dess helhet och hur en externt finansierad forskarutbildning fungerar.

Mötesplats NT Science club för fritidshem

Universeum Södra vägen 50, Göteborg

Den här mötesplatsen berättar om vilka möjligheter Universeums fritidsklubb erbjuder elever som är intresserade av naturvetenskapliga ämnen, teknik och matematik.

Free

Informationträff om forskarskolan CUL

Göteborgs universitet, Pedagogen

Informationsträff på Pedagogen vid Grönsakstorget, Göteborgs universitet. Det blir tillfälle att tala med företrädare för ämnen i forskarutbildningen inom CUL.

En skola för alla? – Om inkludering och elever med NPF

Idag vet vi mer än någonsin om NPF. För att barn med diagnos ska få en rättvis skolgång krävs att skolan gör särskilda satsningar och individanpassningar och inte utgå från att alla fungerar likadant. Under föreläsningen ger Emma Leifler, lektor vid Göteborgs universitet en inblick i hur man jobbar med barn med NPF i skolan.

Reflekterande högläsning – samtal som engagerar och berör

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Träffen syftar till att utveckla den tidiga läsundervisningen och dess koppling till skolans arbete med normer och värden. Målet är att utveckla elevers läsförståelse, och stimulera till viktiga samtal med […]

Seminarieserie: Vägen mot en bättre skola

Kjell Härnqvistsalen AK2 155, Hus A, Pedagogen eller via zoom-länk Västra Hamngatan 25., Göteborg

I en serie av tre öppna seminarier sammanfattar och utvecklar professor Ulf Blossing vid Göteborgs universitet de viktigaste slutsatserna från sin forskning om skolors förbättringskapacitet.

Digitalt informationsmöte om Yrkeslärarprogrammet

Via zoomlänk på webbplats

Välkommen att delta i ett möte där Göteborgs universitet presenterar och svarar på frågor om Yrkeslärarprogrammet. Mötet hålls online och är öppet för alla som är nyfikna på utbildningen.

Mötesplats NT: Visualiseringar och simuleringar i kemiundervisningen

Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, Medicinaregatan 7B

Insamling av data från observationer, mätningar och simuleringar ingår som en av kemins arbetsmetoder i Gy25. Fredrik Lannestam Holmelin, doktorand vid Institutionen för kemi och molekylärbiologi, leder en workshop som fokuserar på praktisk tillämpning av visualiseringsverktyg och pedagogiska simuleringar för kemiundervisning.

Nyfiken på praktiknära forskning? – INSTÄLLT!

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Vill du veta mer om praktiknära forskning inom ULF (Utbildning-lärande-forskning) och vad det kan innebära att delta i ett ULF-projekt? Välkommen till en informationsträff med forskare och pedagoger som berättar om vad praktiknära forskning kan innebära.

Seminarieserie: Vägen mot en bättre skola

Kjell Härnqvistsalen AK2 155, Hus A, Pedagogen eller via zoom-länk Västra Hamngatan 25., Göteborg

I en serie av tre öppna seminarier sammanfattar och utvecklar professor Ulf Blossing vid Göteborgs universitet de viktigaste slutsatserna från sin forskning om skolors förbättringskapacitet.

Utbildning i hållbarhet över ämnesgränser

Digitalt via länk

För att förstå och engagera sig i hållbarhetsfrågor behöver eleverna en undervisning som sträcker sig över ämnesgränserna. Välkommen till ett inspirerande webbinarium och start för ett nytt skolnätverk där rektorer och gymnasielärare samarbetar för att driva förändring och dela kunskap.

Digitalt informationsmöte om Yrkeslärarprogrammet

Via zoomlänk på webbplats

Välkommen att delta i ett möte där Göteborgs universitet presenterar och svarar på frågor om Yrkeslärarprogrammet. Mötet hålls online och är öppet för alla som är nyfikna på utbildningen.

Vetenskapsfestivalens Skolprogram

Flera platser i Göteborg och digitalt

Välkommen till Vetenskapsfestivalen Skolprogram 2025! Programmet riktar sig till elever i grundskolan, förskolans senare år och anpassad grundskola. Här finns mängder av olika roliga, kluriga och kreativa aktiviteter, alla med en tydlig koppling till läroplanen. Programmet släpps den 30 januari.

Läromedelsmässan 2025

Partille Arena Arenatorget 2, Partille

Anmäl dig till Läromedelsmässan 2025! Den 2–3 april fylls Partille Arena med glädje, inspiration och massor av nya idéer för dig i förskola, grundskola och anpassad skola i Göteborgsregionen. Vi […]

Free

Vidareutveckling och analys av kvalitet i undervisning-VAK

Blandat utbildningsformat (delvis digitalt)

Göteborgs universitet erbjuder, på uppdrag av Skolverket kursen Vidareutveckling och analys av kvalitet i undervisning (VAK) med inriktning grundlärare i årskurs F-6.

Tre utredare om: Läroplaner, betyg och yrkesutbildning

Via zoomlänk på webbplats

Välkommen till ett seminarium med Joanna Giota, Magnus Henrekson och Thomas Persson som alla har överlämnat var sin tung skolutredning till regeringen. Hur ser åtgärdsförslagen ut och hur hänger de ihop? Hur ser målbilden ut och vilka utmaningar finns? Dessa frågor behandlas under två innehållsrika timmar.

Mötesplats NT: Digitala resurser i teknikundervisningen

Grundskoleförvaltningen Gamlestads torg 5, Göteborg

Center för skolutveckling och Lärarakademin bjuder in till en serie mötesplatser för tekniklärare i grundskolan i syfte att lära oss mer om vilka metoder och vilket innehåll i teknikundervisningen som har bra vetenskapligt stöd och dessutom är väl beprövade.

Seminarieserie: Vägen mot en bättre skola

Margaretha Huitfeldtsalen C1 22, Hus C, Pedagogen Läroverksgatan 5, Göteborg

I en serie av tre öppna seminarier sammanfattar och utvecklar professor Ulf Blossing vid Göteborgs universitet de viktigaste slutsatserna från sin forskning om skolors förbättringskapacitet.

Workshop: Att ansöka om ett praktiknära forskningsprojekt inom ULF-avtalet

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Du som arbetar inom förskola och skola kan söka pengar för praktiknära ULF-forskning. På den här workshopen får du information och praktiskt stöd kring hur en ansökan för ett praktiknära forskningsprojekt inom ULF-avtalet går till. Nästa ansökningsperiod öppnar 1 juni och stänger i oktober 2025. 

Lärledarutbildning – kollegialt lärande, grundkurs läsåret 2025-26

Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C Bohusgatan 13C, Göteborg

Vad behövs för att utveckla det kollegiala lärandet på förskolan eller skolan som utvecklar verksamheten och kommer barn och elever till gagn? Hur förs lärande samtal som skapar engagemang i gruppen och ger avtryck i vardagen? 

Praktiknära forskning i samverkan: Symposium och workshops

Pedagogen Hus B Läroverksgatan 15, Göteborgs universitet, Göteborg, Sweden

Eventet riktar sig till lärare och skolledare med intresse för praktiknära forskning och som har frågor, dilemman eller problem i sin praktik som skulle kunna utforskas i ett samverkande forskningsprojekt.

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.