Workshop: Så skriver du en forskningsskiss
ULF står för utbildning, lärande och forskning och är en nationell satsning för att utveckla och pröva hållbara samverkansmodeller mellan förskola, skola och akademi.
Den 8 augusti öppnar steg 1 i den första utlysningen av projektmedel för praktiknära forskningsprojekt inom ramen för ULF-avtal. Första steget innebär att skriva en ansökan i form av en forskningsskiss på max två A4-sidor. Där beskriver du tankarna bakom din eller er forskningsidé och hur projektet är tänkt att genomföras om du får möjlighet att vidareutveckla idén.
10 maj klockan 14-17 anordnar Center för skolutvecklings lektorer en workshop om hur en forskningsskiss kan formuleras.
Workshoppens upplägg
- Drop-in från klockan 14
- Information om ULF-avtal och forskningsskiss (cirka 15 min) klockan 14.00, 15.00 och 16.00, däremellan dialog med lektorer och övriga deltagare.
Lokal
Center för skolutveckling, Bohusgatan 13 C, lokal Laxen
Har du inte möjlighet att delta på plats kan du delta digitalt. Teamslänk skickas till dig efter anmälan.
Målgrupp
- Lärare i förskola, grundskola och gymnasium i Göteborgsregionen
- Rektorer i Göteborgsregionen
Anmälan
Anmäl dig till workshoppen via e-post med namn och ämnesområde: center.for.skolutveckling@educ.goteborg.se Skriv gärna ned idéer och frågor i förväg.
Det här är praktiknära forskning
Praktiknära forskning tar sin utgångspunkt i verksamhetens egna behov av ny kunskap för att utveckla undervisningen samt öka barns och elevers lärande och måluppfyllelse. ULF står för utbildning, lärande och forskning och är en nationell satsning för att utveckla och pröva hållbara samverkansmodeller mellan förskola, skola och akademi.
gu.se: Läs mer om hur du ansöker om ULF-medel
ulfavtal.se: ULF – utveckling, lärande, forskning
Film: Sök medel för praktiknära forskning
Kontakta oss
mats.widigson@educ.goteborg.se
Workshop: Så skriver du en forskningsskiss
Arrangör:
Center för skolutveckling
Vi lär oss tillsammans
Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.