Laddar Evenemang

Utforska digital teknik i the Hub (Universeum)

När: 2019-02-09 - 2019-02-28
Var: Universeum, Södra vägen 50
Hitta hit

Hur fungerar radar egentligen, kommer den artificiella intelligensen ta över och vilka möjligheter ger en mer uppkopplad värld? Den 9 februari öppnar The Hub där vi utforskar dagens och framtidens digitala teknik.

Premiären av The Hub är startskottet för Universeums satsning på digital teknik och innovationskraft. The Hub erbjuder flera olika ingångar till den digitala världen: Sensorteknik, big data, Internet of Things, VR och AI. Innehållet har utvecklats tillsammans med Saab och Chalmers, som är Universeums samarbetspartners i satsningen.

The Hub kommer innehålla ett tekniklabb för laborationer med till exempel sensorer och programmering, stationer där besökarna får uppleva och inspireras av ny teknik på egen hand och en loungemiljö där en kan få vara sig själv för en stund, tanka energi och ladda mobilen.

– The Hub ska vara en trygg plats där du som besökare ska kunna upptäcka teknik i din egen takt, men också ge stort utrymme till nyfikenhet och kreativitet. Tanken är att människan ska vara i fokus och att vi ska få förståelse för hur vår vardag påverkas av den nya digitala tekniken, säger Christa Törn-Lindhe, projektledare på Universeum.

Teknik för alla

The Hub fylls med programaktiviteter för skolelever, lärare och allmänhetens besökare. Från premiärdagen kommer du bland annat kunna bygga ditt eget supersinne med hjälp av sensorer, programmera robotar att plocka plast och diskutera med en artificiell intelligens.

Psst alla lärare! Skolprogrammet i The Hub är bokningsbart redan från den 12 december via vår onlinebokning.

 

Avtal med Göteborgs Stad

Omfattning: Kostnadsfri entré och skolprogram. Gäller för årskurs 4 och 5 i kommunala skolor och friskolor samt grundsärskolans alla årskurser. Period: Läsåret 2018/2019 Avtalskod: GG714

Även en del förskolor, familjedaghem, gymnasiesärskolor med flera har avtal med Universeum. Du ser vilka här.

Utforska digital teknik i the Hub (Universeum)

När: 2019-02-09 - 2019-02-28
Var: Universeum, Södra vägen 50

Arrangör:

Universeum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.