
Lärledarutbildning – kollegialt lärande
Inom Göteborg
0kr
Övriga kommuner
6000kr

Foto: Lo Birgersson
Vill du fördjupa dina kunskaper i kollegialt lärande? Center för skolutvecklings lärledarutbildning vänder sig till medarbetare i förskolan, grundskolan och gymnasiet som har ett uppdrag att leda det gemensamma lärandet i ditt kollegium eller arbetslag.
Kollegialt lärande innebär att gemensamt utveckla kunskap och lärande med stöd av en lärledare. Under utbildningen får du öva på att reflektera och utveckla tillsammans med kollegor. Kursen ger dig bland annat verktyg för problemformulering, strukturerade samtalsmodeller och för att leda utvecklingsprocesser vidare.
Vårens lärledarutbildning startar 27 februari och innehåller fyra heldagar på våren och fyra på hösten. Till kursens avslutande träff är rektor inbjuden för att få ökad insikt i lärledarens roll i verksamheten, och om vad lärledaren kan bidra med i det fortsatta utvecklingsarbetet.
Omfattning
Åtta heldagar fördelade på två terminer, fyra dagar per termin. Samtliga träffar startar klockan 9.00 och slutar 16.00 med paus för en timmes lunch på egen hand.
- HT23: 27 februari, 22 mars, 17 april, 17 maj
- VT24: 5 september, 1 oktober, 13 november, 10 december
Plats
Center för skolutveckling. Konferensavdelningen Bohusgatan 13 C, lokal Valen.
Innehåll
Under kursen varvas teori med praktiska konkreta övningar för att leda det kollegialt lärande och lärgruppsarbete.
- Kollegialt lärande: dess framväxt, organisatoriska förutsättningar och konkreta arbetssätt.
- Verktyg och modeller
Anmälan i Utbildningsportalen
Anmälan för medarbetare i Göteborgs stad
Anmälan för medarbetare i fristående verksamheter eller andra kommuner (Är det första gången du anmäler dig via Göteborgs Stads utbildningsportal? Klicka på registrera och följ instruktionerna för att skapa ett konto.)
Utbildningsansvariga
Lärledarutbildning – kollegialt lärande
Vi lär oss tillsammans
Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.