Laddar Evenemang

Lärare ser på scenkonst

När: 2019-08-15 kl. 10:00 - 16:00
Var: Backa Teater, Lärdomsgatan 1c, Lindholmen
Hitta hit

Grejen med konst är att det inte finns något facit. Kurs i att se och analysera scenkonst. Inspireras tillsammans med dina kollegor!

Att se och samtala om scenkonst ingår i skolans bildningsuppdrag. I läroplanens övergripande mål betonas vikten av demokratiska arbetsmetoder, individstärkande aktiviteter och reflektionsmöjligheter. Detta, tillsammans med förmågan att tolka intryck och att bygga på varandras resonemang, är några av de färdigheter som kan tränas genom att se och tolka scenkonst tillsamman. Göteborgs stad har som budgetmål att alla elever i grundskolan ska erbjudas ett scenkonstbesök per läsår. Samtidigt vittnar många pedagoger om att de känner sig osäkra inför hur de ska ta sig an ett eftersamtal.

Backa Teater arrangerar tillsammans med Kulturförvaltningen Göteborgs Stad två olika fortbildningar för lärare i grundskolan och gymnasiet.

KORTKURS

Med hjälp av några enkla nycklar och en konkret samtalsmodell ges här en kort introduktion till möjligheterna med att se en föreställning tillsammans och att prata om den efteråt.

Kursen torsdagen den 15 augusti vänder sig främst till kultursamordnare, kulturombud och lärare inom grundskolans lägre årskurser.

Detta är en kostnadsfri heldagskurs. Torsdagen den 15 augusti 2019 kl. 10 – 16

Begränsat antal platser.

Anmäla er här: https://stadsteatern.goteborg.se/backa-teater/for-larare/lararkurs/kortkurs-larare-ser-pa-scenkonst/

KORTKURS – Lärare ser på scenkonst – Backa Teater

stadsteatern.goteborg.se

FÖRDJUPNINGSKURS

Mellan september 2019 till mars 2020 anordnas en kvällskurs på sammanlagt 7 träffar där du förutom föreläsningar får möjlighet att tillsammans med de andra kursdeltagarna se scenkonst med medföljande analys. Kursträffarna sker en gång i månaden.

Pris: 450 kr Antal kurstillfällen: Kursdag: onsdagar/torsdagar kl. 18.30 september 2019 – mars 2020

Anmäl er här: https://stadsteatern.goteborg.se/backa-teater/for-larare/lararkurs/fordjupningskurs-larare-ser-pa-scenkonst/

FÖRDJUPNINGSKURS – Lärare ser på scenkonst – Backa Teater – stadsteatern.goteborg.se

stadsteatern.goteborg.se

Vi använder cookies för att ge dig en bra användarupplevelse och service. Genom att använda vår webbplats förutsätter vi att du förstår och godkänner detta.

Lärare ser på scenkonst

När: 2019-08-15 kl. 10:00 - 16:00
Var: Backa Teater, Lärdomsgatan 1c, Lindholmen

Arrangör:

Kulturförvaltningen Göteborgs Stad & Backa Teater

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.