Laddar Evenemang

Barn- och elevhälsans upptaktsdag 2023

När: 22/09
Sal/Rum: Aniara
Sista anmälningsdag: 14/08
Pris:

Inom Göteborg

0kr

Övriga kommuner

600kr

Hitta hit

Temat för barn- och elevhälsans upptaktsdag 22 september är självtillit och motståndskraft och hur vi främjar lärande och psykisk hälsa hos barn och elever.

Den 22 september anordnar Center för skolutveckling en upptaktsdag för dig som jobbar inom barn- och elevhälsa eller är rektor i förskolan, grundskolan eller gymnasiet i Göteborgs Stad, friskolor eller andra kommuner. Välkommen att få inspiration och kunskap utifrån aktuell forskning om vad som främjar psykisk hälsa.  

Under förmiddagen föreläser Therése Skoog, professor i psykologi vid Göteborgs universitet om resiliens i barns och ungdomars utveckling och skolans roll i att främja resiliens för sina elever. 

Intervju med Therése Skoog

Gunilla Lönnberg är doktor i medicinsk vetenskap, folkhälsovetare och jobbar som forskare vid Uppsala Universitet. Hennes föreläsning handlar om betydelsen av de första tusen dagarna för livslång hälsa och några pågående forskningsprojekt som handlar om insatser under den här tiden i livet som kan ge familjer en gynnsam start.  Eftermiddagen består av professionsvisa föreläsningar med Therése Skoog, Sabina Kapetanovic, Elin Hoff Brattberg, Helena Svernling, Yun Chen och Emma Leifler.  

Inbjudan (pdf)

Program (pdf)

Kostnad 

Gratis för medarbetare i Göteborgs Stad. 

600 kronor för rektorer och elevhälsopersonal i andra kommuner.  

Anmälan i Utbildningsportalen 

Anmälan är bindande. Arbetar du inom Göteborgs Stad debiteras 600 kronor om du inte nyttjar din plats. Om du arbetar i fristående verksamhet eller i annan kommun återbetalas inte kursavgiften.  

Länk till anmälan för medarbetare i Göteborgs Stad 

Länk till anmälan för medarbetare från fristående verksamheter och andra kommuner
Om det är första gången du anmäler dig i Utbildningsportalen ska du registrera ett konto, klicka på Registrera 

Vill du vara utställare?

Det finns möjlighet för föreningar och organisationer att ställa ut i lokalen under pauserna. Kontakta oss och boka en plats! 

Mer information

Detaljer kring dagen skickas ut till samtliga anmälda i god tid före upptaktsdagen.  

För mera information kontakta: 

center.for.skolutveckling@educ.goteborg.se 

Barn- och elevhälsans upptaktsdag 2023

När: 22/09
Sal/Rum: Aniara
Sista anmälningsdag: 14/08

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.