Laddar Evenemang

Barnkonventionen i teori och praktik & Vad är ett “barn”?

När: 2019-09-30 kl. 17:30 - 21:15
Var: Masthuggsteatern, Masthuggsterrassen 3
Sal/Rum: Masthuggsteatern
Sista anmälningsdag: 25 september
Hitta hit

Barnkonventionen i teori och praktik & Vad är ett "barn"? Välkommen till ett dubbelseminarium inför genomförandet av Barnkonventionen till svensk lag. Med Åsa Ekman och Ylva Ågren.

Obs Du anmäler dig via e-post nedan!!

2020 blir FN:s Barnkonvention svensk lag. Detta ska vi belysa ur olika synvinklar, tillsammans med frågor om barnsyn och barnkulturens status.

Vi vill därför bjuda in er till : Ett dubbelseminarium inför genomförandet av Barnkonventionen till svensk lag. Med Åsa Ekman och Ylva Ågren.

Måndag 30 september 17:30-ca 21:15  på Masthuggsteatern Masthuggsterrassen 3

Ni bjuds på välsmakande soppa!

Barnkonventionen – i teori och praktik Åsa Ekman ger oss en orientering i FN:s barnkonvention, med särskilt fokus på det som rör konst och kultur samt åsikt- och yttrandefrihet. Vilka förändringar krävs för att efterleva konventionen, på teatrarna, förvaltningarna, skolorna? Vi får inblick i några existerande projekt och i möjliga konflikter mellan olika aspekter av barns rätt. Åsa Ekman är konsult med mångårig erfarenhet av arbete med Barnkonventionen i kommuner och andra strukturer, samt andra frågor som rör barns delaktighet och inflytande.

Vad är ett ”barn? Vad menar vi egentligen när vi talar om de ”barn” vars rätt (till det ena och andra) nu ska lagstiftas? Vad är ett ”barn”? Finns det en samlad syn på det eller kanske flera olika? Ylva Ågren tar med oss på en undersökning av barnsynen i de olika konstformerna i historiskt och nutida perspektiv. Ylva Ågren är barnkulturvetare, verksam som universitetslektor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.

Detta ska vi belysa ur olika synvinklar, tillsammans med frågor om barnsyn och barnkulturens status. Vad konventionen säger om barns rätt till konst och kultur och eget uttryck. Vad det kan innebära juridiskt att konventionen blir lag. Vad det rent konkret kan innebära för utövare på barnkulturfältet, För oss som jobbar i skolan och förskolan, för tjänstemän och politiker. Och inte minst: Hur det kan komma att påverka barns faktiska verklighet och vår syn på barn.

Anmäl dig Senast 25 september till: info@barnteaterakademin.se

VARMT VÄLKOMNA!|

Kristina Ros projektledare Barnteaterakademin

Barnteaterakademin verkar på uppdrag av Göteborgs Stad och arbetar för att öka utbud och kvalitet på barndramatik samt för att vitalisera och stimulera debatt och diskussioner inom barnkulturområdet. Sedan 2008 är Angereds Teater huvudman. www.barnteaterakademin.se 

Barnkonventionen i teori och praktik & Vad är ett “barn”?

När: 2019-09-30 kl. 17:30 - 21:15
Var: Masthuggsteatern, Masthuggsterrassen 3
Sal/Rum: Masthuggsteatern
Sista anmälningsdag: 25 september

Arrangör:

www.barnteaterakademin.se 

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.