Tisdagen den 1 november är det dags för ytterligare en digital torghandel mot förskolan. Du kommer vid detta tillfälle att möta tre olika föreläsare som du kan läsa om längre ner. En länk till Microsoft Teams skickas några dagar innan till deltagarna som anmält sig. (OBS! Externa deltagare från andra kommuner eller fristående förskolor anmäler sig via egen länk, som du hittar längst ner på sidan under rubriken Anmälan.)

Torghandel Förskola är numera en välkänd mötesplats för pedagoger och rektorer i förskola, som ser erfarenhetsutbyte som en viktig och positiv del av förskolans utveckling. Pedagoger föreläser och visar hur de arbetar i sin verksamhet och bjuder in till reflektion och samtal. Torghandel mot förskolan planeras och genomförs av Center för skolutveckling (CFS) i samverkan med förskoleförvaltningen.

Du kan i efterhand ta del av föreläsningarna här på Lärtorget, under rubriken Torghandel arkiv.

Program för dagen

14:00-14:45 Greenscreen – Film från grund till färdig film

Glenn Borg, Folke Bernadottes Gata 4 Förskola (Molinsgatan 23)

Jag tänkte berätta om en av våra Greenscreen-filmer som vi gjorde. Från grund till färdig film. Hur vi gick tillväga, manus och rekvisita.

15:00-15:45 Källkritik i förskolan

Maria Sjöstedt, Maria Noel Pagliann,
Jonas Mörner, Kortedala Park 1 Förskola

Ni kommer här få en inblick i hur vi tillsammans fått barnen mer delaktiga i den digitala världen med hjälp av olika digitala verktyg, som en del av det hundra språkliga. Dalen – hur vi fått in digitalisering i vårt projekt om babblarna. Stigen – Hur man arbetar utifrån boken Alla får åka med, så att digitaliseringen får ta lite större plats. Berget – Grej of the day och hur man får in alla delarna av lärandet i detta

Gemensam utgångspunkt för oss har varit att: Alla barn ska få en grund i källkritiskt tänkande, det ska vara roligt och presenteras på ett lekfullt sätt där vi fångar möjligheten under stunder i barnens vardag.

16:00-16:45 Spelprojekt

Robert Bozinovski Stojanov
Sofia Dohlsten, Styrmansgatan 21 A Förskola

Genom att tillverka vårt eget spel ville vi att barnens skulle få förståelse för underliggande digitala processer och att de genom eget skapande skulle kunna se vilka möjligheter det finns för individen.

Inspelade föreläsningar ➜

Anmälan

Anställda i Göteborgs Stad anmäler sig via den röda knappen Anmäl dig här på sidan.

Deltagare från friskolor och andra kommuner som har ett konto i Utbildningsportalen: Gå till: https://goteborg.luvit.se/extern och logga in. Klicka på kurskatalog och sök kursen “Digital torghandel förskola”.

Deltagare från friskolor och andra kommuner som inte har skapat konto i Utbildningsportalen: Anmäl dig och skapa samtidigt konto via denna länk genom att klicka på knappen Registrera: https://goteborg.luvit.se/extern/activities/ActivityDetails_ext.aspx?inapp=1&id=2445