Laddar Evenemang

Upplev Universeum på skolan åk 4-6

När: 2020-04-23 kl. 08:00 - 2020-06-05 kl. 17:00
Hitta hit

Vi kommer till din skola och vill gärna träffa flera klasser på samma skola under en dag.  Det är viktigt att du som lärare är med din klass under hela besöket.

Bokning

Ring 031 – 335 64 20 eller maila ​bokning@universeum.se​.

Först till kvarn som gäller.

Med reservation för förändringar beroende på läget kring Covid-19.

Under perioden 23 april till och med 5 juni kan du boka följande tider:

  • Tisdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag

Minst två sammanhängande tider och samma program på en skola:

  • kl 09.00 – 10.00
  • kl 10.15 – 11.15
  • kl 12.00 – 13.00

Matematik

Aktiviteten sker utomhus, vid dåligt väder behövs en rymlig lokal inomhus, t ex en idrottssal.

Mattemysteriet

I mattemysteriet får eleverna samarbeta och kommunicera för att göra upptäckter inom matematik. Eleverna utmanas mot varandra för att lösa olika matte kluringar och få tillgång till kodnycklarna. Vilka ska bli först med att lösa den slut giltliga kodnyckeln?

Teknik och digital kompetens

Lokalen behöver ha projektor, högtalare/ljudsystem till projektorn, hdmi-kabel.

Programmeringsverkstan

Här lär vi oss grunderna i visuell programmering och lär oss hur en micro:bit fungerar och programmerar tillsammans på denna enkortsdator.

Självkörande bilar

Vad krävs för att en bil ska kunna vara självkörande?​ ​Vi programmerar en robot utrustad med sensorer – och ställs inför samma problem som bilindustrins ingenjörer.  Utmaningarna lär oss mer om hur AI fungerar och hur framtidens bilar kan vara uppbyggda. Självkörande bilar förutsätter att eleverna har genomfört laborationen Programmeringsverkstan, alternativt har grundläggande kunskaper i blockprogrammering sedan tidigare.

Tekniklabbet

Hur hänger teknik, mekanik och elektronik ihop? Vi bygger och lär oss samtidigt!Vi tar  oss an tekniska utmaningar och hittar lösningar med hjälp av komponenter som samverkar med varandra. Under laborationen använder vi Little bits – elektroniska byggblock som gör avancerad teknik synlig, begriplig och lätt att skapa med.

AI-labbet

Kan maskiner vara intelligenta? Vad innebär det ens att vara intelligent? Genom olika utmaningar utforskar vi artificiell intelligens och dyker ned i en av de mest populära teknikerna för att lära maskiner att lösa svåra problem: neurala nätverk.

Universeum utomhus

En längre aktivitet där varma och praktiska kläder är ett måste. Om du vet om att din  klass behöver någon fika under ett längre pass bestämmer ni det gemensamt i klassen  så ger vi plats för en trevlig fikastund.

Går att boka för två klasser följande tider på samma skola Tisdag, onsdag, torsdag, fredag kl 09.30 -11.30  kl 12.00 -14.00.

Upplev naturen

Tänk dig att så mycket som 70 procent av Sverige är täckt av skog. Vilken resurs! Med Universeums pedagoger flyttar vi ditt klassrum ut i naturen. Genom lekar, uppgifter  och uppdrag fokuserar vi bland annat på skogens ekosystemtjänster, den biologiska mångfald skogen rymmer och hur vi kan samleva med naturen på ett hållbart sätt. Vi räknar, tittar, kryper och leker. Det blir en härlig dag, välkomna!

Upplev Universeum på skolan åk 4-6

När: 2020-04-23 kl. 08:00 - 2020-06-05 kl. 17:00

Arrangör:

Universeum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.