Laddar Evenemang

Teachers College Reading and Writing Project: Elevers skrivande

När: 2021-11-02 kl. 09:00 - 2021-11-03 kl. 16:00
Var: Digital utbildning,
Sista anmälningsdag: 1 oktober
Pris:

Inom Göteborg

300kr

Övriga kommuner

900kr

Hitta hit
Två elever sitter vid bärbara datorer i ett klassrum. En av dem har ett papper i handen. I bakgrunden finns fler elever vid datorer.

Foto: Lo Birgersson

Välkommen till en digital utbildning under vecka 44 i språk- och kunskapsutvecklande undervisning med fokus på att skriva faktatexter.

Under drygt 10 år har CFS samarbetat med Teachers College Reading and Writing Project, TCRWP, vid Columbiauniversitetet i New York kring språk- och kunskapsutvecklande undervisning.

TCRWP fokuserar på språkets funktion och struktur och att läs- och skrivundervisningen alltid ska befinna sig i ett meningsfullt sammanhang där arbetet med texter exempelvis möter elevernas erfarenheter och sker i interaktion med andra. Målet med utbildningen är att bidra till insikter om hur eleverna kan utvecklas till aktiva och skickliga skribenter som vågar och kan göra sina röster hörda.

Målgrupp

Pedagoger F–6

Huvudföreläsare

Amanda Hartman, biträdande direktör på TCRWP, är medförfattare till flera böcker om läs- och skrivutveckling.

Utbildningens upplägg

Utbildningen genomförs digitalt, länk till mötet skickas ut före kursens start. De två dagarna innehåller både föreläsningar i helgrupp samt tid för uppgifter i mindre grupper. Därför ser vi gärna att flera lärare från samma skola deltar och sitter tillsammans på sin skola under utbildningens gruppdiskussioner.

Observera att utbildningen ingår i den pågående helårsutbildningen inom TCRWP. Vi tar dock emot ytterligare deltagare under endast dessa två dagar.

Kostnad

300 kronor/person för medarbetare i Göteborgs Stad, 900 kronor/person för medarbetare hos övriga huvudmän.

Inbjudan (PDF)

Kontakta oss

lisa.molin@educ.goteborg.se

karin.olsson@educ.goteborg.se

 

 

Teachers College Reading and Writing Project: Elevers skrivande

När: 2021-11-02 kl. 09:00 - 2021-11-03 kl. 16:00
Var: Digital utbildning,
Sista anmälningsdag: 1 oktober

Arrangör:

Center för skolutveckling

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.