Laddar Evenemang

Skolbio Göteborgs program HT 2017

När: 2017-12-08 kl. 08:00 - 17:00
Hitta hit

Oskars Amerika

 

I höst visar Skolbio Göteborg 16 filmer från 12 länder, animerat, spelfilmer och dokumentärer på biograferna Draken, Hagabion, Capitol, Bio Roy, Frölunda Kulturhus, och Hammarkullens Folkets Hus, för elever från förskoleklass till gymnasiet.  Med stöd från Levande historia i Göteborg arrangeras sex gratis visningar av Sameblod för Göteborgselever från åk 7 på Draken i höst.

Tre filmer förhandvisas på Stadsbiblioteket tre måndagar i september: Sameblod, I Am Not Your Negro , Ljus i natten Ingen föranmälan. Först till kvarn gäller. Övriga filmer förhandsvisas på Kulturförvaltningen, Norra Hamngatan 8.

Se filmprogrammet, ladda ner filmhandledningar och boka här.

Skolbion vill bidra till ökad medie-och informationskunnighet hos såväl unga som de vuxna som omger dem genom att stärka möjligheten till kvalitativa filmupplevelser, skapa möjlighet att fördjupa kunskaper om film som uttrycksmedel samt att öka möjligheterna för unga att själva uttrycka sig med rörlig bild. Den gemensamma bioupplevelsen ger impulser till fortsatt kunskapssökande, stimulerar nyfikenhet, väcker känslor och tankar, ger inspiration till eget skapande och möjliggör identifikation med människor i olika livssituationer och kulturer. Skolbioprogrammet arbetas fram i en programgrupp av pedagoger från olika stadier och från olika skolor runt om i Göteborg.

Skolbio Göteborgs program HT 2017

När: 2017-12-08 kl. 08:00 - 17:00

Arrangör:

Skolbio, Kulturförvaltningen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.