Laddar Evenemang

Seminarium – Killar och sexuellt våld

När: 2021-06-17 kl. 13:00 - 15:00
Var: Digitalt seminarium,
Hitta hit

Ett seminarium som tar upp forskningsläget för det förebyggande arbetet mot killars sexuella våld i vardagen. Varför utövar killar sexuellt våld? Hur ser detta våld ut? Och framför allt, vad kan vi göra åt det?

Det sexuella våldet i samhället är könat. Det är framför allt killar som utövar sexuellt våld och det är framför allt tjejer och transpersoner som utsätts. Det sexuella våldet kan alltså förstås som ett jämställdhetsproblem, som inte har sin grund i människans sexuella biologi, utan i hur vi organiserat vårt samhälle. Om sexuellt våld är ett inlärt beteende bör det också kunna läras av. Och om killar och unga män oftast är förövare, är samma grupper nyckeln till lösningen.

Under seminariet berättar Inti Chavez Perez om forskningsläget för det förebyggande arbetet mot killars sexuella våld i vardagen. Varför utövar killar sexuellt våld? Hur ser detta våld ut? Och framför allt, vad kan vi göra åt det?

Inti Chavez Perez är sexualupplysare, författare och medarbetare i SRHR-teamet vid Göteborgs Stad. Han har bland annat gett ut boken Respekt – en sexbok för killar.

Praktisk information

Målgrupp: Medarbetare i Göteborgs Stad och Dialogas avtalskommuner inom skola och fritidsverksamheter, samt medarbetare på ungdomsmottagningar i Göteborg.

Anmälan: Anmäl dig här till seminariet Killar och sexuellt våld.

Seminariet ges digitalt via Teams. Länk och instruktioner skickas ut någon dag innan utbildningsstart.

Kontakt: jenny.vikman@socialcentrum.goteborg.se

Seminarium – Killar och sexuellt våld

När: 2021-06-17 kl. 13:00 - 15:00
Var: Digitalt seminarium,

Arrangör:

Dialoga, Socialförvaltningen Centrum

Arrangör:

Göteborgs stad Grundskoleförvaltningen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.