Laddar Evenemang

PopUpDig: Lärares arbete i den postdigitala skolan

När: 25/04 kl. 13:00 - 17:00
Var: Pedagogen Hus C Läroverksgatan 5 Göteborg,
Sista anmälningsdag: 19 april
Hitta hit
Illustration: Robot framför robotelever i ett klassrum.

Välkommen till konferensen #PopUpDig24! 

PopUpDig är en återkommande konferens öppen för alla som arbetar med eller har intresse av digitalisering i förskolan och skolan.

Numera är skolan i likhet med andra institutioner och verksamheter en digital men också en analog miljö, något som kan beskrivas som en postdigital skola.  Den postdigitala skolan har många utmaningar, inte minst i relation till hur digitala redskap kan stödja en likvärdig skola och undervisning som syftar till att utveckla kritiskt tänkande individer med kompetenser att förstå och verka i ett allt mer komplext samhälle.

Huvudtalare: Catarina Player-Koro, professor vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Spår 1: Skärmfri förskola: Varför då?

Medverkande: Malin Nilsen, universitetslektor i pedagogik vid Göteborgs universitet, Petra Petersen, universitetslektor i förskoledidaktik vid Stockholms universitet och Emelie Patron, universitetslektor i pedagogik vid Linnéuniversitetet. Moderator: Ewa Skantz Åberg, universitetslektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Spår 2: AI i skolan – revolution eller evolution?

Medverkande: Lena Pareto, professor i pedagogik och Sylvana Sofkova Hashemi, docent i utbildningsvetenskap med inriktning informationsteknologi, båda vid Göteborgs universitet och bedriver praktiknära forskning om digitalt lärande i utbildningssammanhang.

Spår 3: Digital teknik i lärarjobbet – balans mellan krav och stöd?

Medverkande: Mona Lundin, professor i pedagogik, Catarina Player-Koro, professor i pedagogiskt arbete, Annika Bergviken Rensfeldt, docent i pedagogik, Johan Sandén, postdoktor i offenltig förvaltning, alla vid Göteborgs universitet.

gu.se: Fullständigt program, anmälan och mera information

 

PopUpDig: Lärares arbete i den postdigitala skolan

När: 25/04 kl. 13:00 - 17:00
Var: Pedagogen Hus C Läroverksgatan 5 Göteborg,
Sista anmälningsdag: 19 april

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.