Laddar Evenemang

Leve demokratin!

När: 2019-05-08 kl. 13:00 - 15:00
Var: Domkyrkan,
Hitta hit

En eftermiddag om demokrati, riktad till ungdomar i åk 9 och på gymnasiet.

Demokrati har under drygt 100 år varit en självklar grund till vårt samhälle. Ändå händer det allt oftare att den ifrågasätts eller att känslan av frustration växer när man upplever att de folkvalda inte lyssnar. Vad händer med en demokrati där allt färre engagerar sig? Vad händer när vi känner ett större behov av att rösta emot något snarare än för?

Medverkande

  • Vic Vem, rappare med mera
  • Mathias Hallquist, känd från Youtube med ”Maltes Minuter”
  • Staffan Lindberg, professor i statsvetenskap och demokratiforskare vid Göteborgs universitet
  • Julia Lind, styrelseledarmot i LSU – Sveriges ungdomsorganisationer

…med flera.

Anmälan
Dagen är kostnadsfri och vänder sig till alla skolor i Göteborg och dess närområden. Anmäl klassen för att garanterat få en plats.

Anmälan sker via e-post till susanne.olbing@svenskakyrkan.se, glöm inte att ange skola, årskurs, antal elever och vuxna, märk anmälan med Leve demokratin. Vi behöver er anmälan senast 3 maj.

I samband med Fredsdagen finns utställningen ”Leve Demokratin” från Forum för Levande historia att se i Domkyrkan. Utställningen har tydliga texter så det går bra att komma förbi med sin klass och besöka bara utställningen. Vill ni ha en guidning, kontakta Susanne Olbing, susanne.olbing@svenskakyrkan.se.

Leve demokratin!

När: 2019-05-08 kl. 13:00 - 15:00
Var: Domkyrkan,

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.