Laddar Evenemang

Konferens: Bättre sex- och samlevnadsundervisning

När: 2018-09-28 kl. 09:00 - 16:00
Var: Elite Park Avenue hotel, Kungsportsavenyen 36-38
Hitta hit

Frågor som rör sexuell hälsa och rättigheter är mer aktuella än någonsin. Skolinspektionen lyfter fram att sex- och samlevnadsundervisningen i högre grad behöver kopplas till arbetet med värdegrunden. I #metoo-rörelsen har det lyfts många berättelser om sexuella kränkningar och övergrepp i skolan.

Ett viktigt uppdrag för skolan är att förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och grundläggande demokratiska värderingar. Hur hänger det ihop? Vilket stöd finns i skolans arbete för detta?

Medverkar gör Skolverket, Skolinspektionen, Folkhälsomyndigheten, RFSL Ungdom, Inti Chavez Perez, Natalie Simonsson, RFSU, MÄN, Allmänna Barnhuset och SOS Angeredsgymnasiet.

Konferensen ingår som en del i Göteborg Stads förstärkta uppdrag i samband med EuroPride 2018.

Syfte
Att tydliggöra skolans ansvar och möjligheter att arbeta främjande och förebyggande mot kränkningar och trakasserier med hjälp av sex- och samlevnadsundervisningen och likabehandlingsarbete.

Målgrupp
Rektorer, pedagoger och elevhälsopersonal inom grund- och gymnasieskolan, inklusive särskola och språkintroduktion inom Göteborgs Stad.

När?
9-16, registrering och kaffe från klockan 8.30

Anmälan senast
14 september. Antalet platser är begränsat.

Konferens: Bättre sex- och samlevnadsundervisning

När: 2018-09-28 kl. 09:00 - 16:00
Var: Elite Park Avenue hotel, Kungsportsavenyen 36-38

Arrangör:

Social resursförvaltning

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.