Laddar Evenemang

Koda i skolan – Lärarevent

När: 2017-12-11 kl. 14:30 - 17:30
Var: Spotify, Vallgatan 22
Hitta hit
Koda i skolan

Det här är en workshop för dig som är lärare i årskurs 4-6 och nyfiken på att komma igång med programmering och digital kompetens i skolan.

Under denna eftermiddag får du utforska digitalt skapande tillsammans med volontärer och samarbetspartners från IT-sektorn och dela erfarenheter och tankar med lärare och elever som har påbörjat sin resa mot programmering i skolan.

Materialet är projektbaserat och ämnesövergripande, kopplat till läroplanen för svenska, samhällskunskap, musik, matematik och teknik. Det utgår från elevernas kreativitet och problemlösning och lyfter där in programmering, datalogi och digital kompetens. Materialet riktar sig till dig som inte tidigare har arbetat med programmering i skolan och som vill ha en introduktion, konkreta tips och verktyg för att komma igång.

Projektet är Vinnova-finansierat och drivs av den ideella föreningen Kodcentrum (2016-2017) tillsammans med pilotskolor, lärare och elever, och IT-företag som Spotify, Microsoft, Informator, EdQu och Paradox Interactive.

Antal platser är begränsade. Sista anmälan fredag 10 november.

Koda i skolan – Lärarevent

När: 2017-12-11 kl. 14:30 - 17:30
Var: Spotify, Vallgatan 22

Arrangör:

Kodcentrum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.