Laddar Evenemang

Hatprat – ett seminarium

När: 2017-11-01 kl. 08:30 - 12:00
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C
Hitta hit

Vilka språkliga metoder gör att människor låter sig förföras och manipuleras av mobbning, näthets och hatretorik? Vad kan man göra för att motverka hatbrott?

Center för skolutveckling bjuder in till ett seminarium med Anne Birgitta Nielsen, dr i lingvistik. Anne Birgitta arbetar vid högskolan i Oslo och Akkershus. Hon har skrivit boken Hatprat. Utgångspunkten för definitionen av hatprat är en retorisk teori som handlar om hur människor styrs och förleds genom språkbruk samt olika typer av massmediala uttryck exempelvis fotografier och filmer etc.

Under seminariet presenterar Anne B en analysmodell som i förlängningen kan leda till olika undervisningsupplägg för hatprat på högstadiet och gymnasieskolan.
I slutet av seminariet för vi en gemensam diskussion om hur elever och lärare tillsammans kan göra en analys av språkbruk och massmediala uttryck i undervisningen.

Center för Skolutveckling kommer att göra beställningar av boken Hatprat (norsk text) som delas ut under seminariet.
Antal platser är 20 st.

Hatprat – ett seminarium

När: 2017-11-01 kl. 08:30 - 12:00
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C

Arrangör:

Göran Englund

Arrangör:

Rickard Callenmyr

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.