Laddar Evenemang

Globala målen, Mål 9- Hållbar industri, innovation och infrastruktur.

När: 2020-02-27 kl. 13:00 - 16:30
Var: Världskulturmuseet, Södra vägen 54
Hitta hit

Vi fördjupar oss i det nionde av de globala målen tillsammans med forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och pedagoger från Världskulturmuseet och Universeum.

Som lärare förväntas du ta ansvar för att undervisa om Agenda 2030 och bidra till att uppfylla de globala målen. Därför har vi satt ihop en seminarieserie för dig som arbetar med barn och ungdomar från förskola till gymnasium till en seminarieserie för att visa på vikten av ett tvärvetenskapligt synsätt för att bättre kunna förstå och hantera våra globala utmaningar.

Den här gången fördjupar vi oss i mål 9: Hållbar industri, innovation och infrastruktur. Eftermiddagen inleds med två föreläsningar där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet inspirerar och berättar utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet. Efter frågestund och fika med forskarna och lärarkollegor leder pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet workshoppar om hur man kan arbeta vidare med mål 9 i skolan. Dagen avslutas med pedagogiska tips.

Varmt välkommen!

Globala målen, Mål 9- Hållbar industri, innovation och infrastruktur.

När: 2020-02-27 kl. 13:00 - 16:30
Var: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Arrangör:

Universitets- och högskolerådet/Den globala skolan i samarbete med GMV vid Chalmers och Göteborgs universitet, Universeum och Världskulturmuseet

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.