Laddar Evenemang

Film i skolan + MIK= Filmkunnighetsdagen

När: 2019-01-29 kl. 09:00 - 17:00
Var: Biograf Bergakungen,
Hitta hit

Är filmens språk universellt? Hur står det till med läskunnigheten när det kommer till bild och film? Välkommen till en heldag om film i skolan och MIK-frågan kopplad till rörlig bild.

Varje dag får vi massor av information via symboler, fotografier och filmklipp. Ibland går det fort, och vi tolkar bilderna vi ser omedvetet och intuitivt, subjektivt och känslostyrt. Vad händer om vi får större kunskap om hur vi ska läsa av allt vi ser?

Dagen vänder sig till dig som arbetar inom skola, utbildning och kultur. Vi bjuder bland annat på  Svenska Filminstitutets Film i skolan-program, och vi pratar språk och filmkunnighet ur flera perspektiv. Vi bjuder också på praktiska exempel, verktyg och metoder. Dagen inleds med en minimässa där du möter aktörer kring film och filmkunnighet och den avslutas med filmvisning av en rykande aktuell film.

Praktisk information

Pris: Kostnad 600 kronor per person. Kaffe och frukostmacka, ljuvlig lunch och eftermiddagskaffe med godsak ingår.

Anmälan:
 Anmäl dig senast 17 januari genom digitalt formulär.

Grupper: Grupper om tio personer eller fler betalar 450 kr per person. Observera att vi inte kan ta emot gruppanmälningar efter den 17 december. Samtliga namn i gruppbokningen måste meddelas senast 17 december. Kontakta Ylva Ehrenborg Harström för att anmäla en grupp.

Info till dig som tidigare gått på MIK-dagen

Kultur i Väst brukar i början av året arrangera konferensen MIK-dagen, på Biograf Bergakungen i Göteborg. I år ersätts MIK-dagen av Filmkunnighetsdagen, med större fokus på film i skolan och MIK kopplat till rörlig bild. Detta på grund av att vi i samband med Bokmässan i höst arrangerar MIL-week, en internationell MIK-konferens.

Kontakt

Anna-Karin Johansson, konsulent film (vik), Kultur i Väst 070 743 55 46anna-karin.t.johansson@kulturivast.se

Har du frågor kring din anmälan, till exempel kring gruppanmälan, fakturering eller specialkost, kontakta Ylva Ehrenborg Harström, assistent/koordinator. 070 205 13 34ylva.ehrenborg.harstrom@kulturivast.se

Anmälan och ångerrätt

Anmälan är bindande, men du har 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att du, utan att bli debiterad eventuella avgifter, inom 14 dagar har rätt att ångra din anmälan. Har du redan betalt din deltagaravgift kommer vi att återbetala den till dig inom 30 dagar från det att du avanmält dig.

Om du ångrar din anmälan efter att ångerrätten passerat kan Kultur i Väst komma att ta ut en administrativ avgift på 300 kronor för kostnader som uppstår i samband med arrangemanget.

Film i skolan + MIK= Filmkunnighetsdagen

När: 2019-01-29 kl. 09:00 - 17:00
Var: Biograf Bergakungen,

Arrangör:

Akademin Valand

Arrangör:

Svenska Filminstitutet

Arrangör:

Kultur i Väst

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.