Laddar Evenemang

DigIt 2019

När: 2019-03-05 kl. 08:00 - 2019-05-20 kl. 17:00
Var: Universeum, Södra vägen 50
Hitta hit

Hur kan smarta IT- och tekniklösningar bidra till en bättre hälso- och sjukvård? I skolprojektet DigIt får elever i årskurs 5 och 6 lösa ett verkligt uppdrag med hjälp av teknik och IT. Årets tävling fokuserar på hälso- och sjukvård.

Arbetssättet i DigIt utgår från det entreprenöriella lärandet och tränar eleverna på att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Det utmanar deras nyfikenhet och kreativitet och främjar kompetens att fatta beslut, kommunicera och samarbeta.

Tävlingen bygger på samverkan mellan skolor, partnerföretag och Universeum. Tillsammans kan vi:

  • Hitta, lyfta och ge drivkraft åt digitala talanger.
  • Presentera möjligheter och skapa intresse för studier och arbete inom IT- och telekomsektorn.
  • Visa hur IT-och telekomsektorn bidrar till Sveriges tillväxt och en hållbar utveckling.

DigIt 2019

DigIt är ett skolprojekt för elever i årskurs 5 och 6 och genomförs som en tävling. Eleverna får uppdrag från skolprojektets partners som ska lösas med hjälp av IT- och tekniklösningar. Målet är att inspirera unga att arbeta med digitaliseringen av hälso- och sjukvården.  Till sin hjälp får varje klass en klasscoach som studerar teknik och IT på högskola eller universitet.

 

Läs mer och anmäl din klass på universeum.se

DigIt 2019

När: 2019-03-05 kl. 08:00 - 2019-05-20 kl. 17:00
Var: Universeum, Södra vägen 50

Arrangör:

Universeum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.