Laddar Evenemang

Dansa en bok

När: 2018-09-19 kl. 10:00 - 12:00
Var: Stadsbiblioteket Göteborg, Götaplatsen 3
Hitta hit

Foto: Elin Selin

Dansa en bok är en kostnadsfri workshop för barnbibliotekarier, skolbibliotekarier, danspedagoger samt lärare (förskolan, F-3). Workshopen är med koreografen Sophia Färlin-Månsson, en av initiativtagarna till metoden Dansa en bok, och anordnas av konsulenterna inom dans, barnbibliotek och skolbibliotek i Göteborgs stad. 

Dansa en bok kan användas av dig som vill prova på att kombinera läsning och dans. Metoden syftar till att dans och musik ska stimulera till läs- och språkinlärning och grundar sig på fritt skapande utifrån valfri bilderbok.

Ett annat syfte är att stimulera samarbete med danspedagoger på ett nytt och lustfyllt sätt för att nå ut med konst och kultur till barn. Därför uppmuntras personal att delta i fortbildningen två och två eller fler från samma skola eller förskola för att lättare genom samarbete föra metoden vidare till barnen.

Idén till metoden Dansa en bok kom till i samtal mellan dans- respektive bibliotekskonsulent vid Kultur och bildning, Region Uppsala. Koreograf Sophia Färlin-Månsson har utformat metodhandledningen och musikern Peter Lagergren har specialkomponerat musiken. Materialet till Dansa en bok finns att ladda ner från vår webb och kan användas fritt under förutsättning att Länsbibliotek Uppsala och Kulturenheten vid Region Uppsala anges som upphovsman.

Välkommen till en inspirerande stund med dans, läsfrämjande och eget skapande!

Anmälan

Du anmäler dig till danskonsulent Victoria Alarik per mail: victoria.alarik@kultur.goteborg.se senast 3 september. Glöm inte att ange val av tid: 10-12 alternativt 15-17.

Dansa en bok

När: 2018-09-19 kl. 10:00 - 12:00
Var: Stadsbiblioteket Göteborg, Götaplatsen 3

Arrangör:

Skolbibliotekscentralen och Göteborgs stad Kulturförvaltning

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.