Laddar Evenemang

Dans och idrott – en heldag för idrottslärare

När: 2023-11-17 kl. 09:00 - 16:00
Var: Konstkollektivet i Mölndal, Baazgatan 7
Hitta hit

Är du idrottslärare i Västra Götaland och vill ha fler verktyg och inspiration för att jobba med dans inom idrotten? Vi vet att många önskar sig detta så därför har vi skapat en dag med era behov i fokus! Du behöver inga förkunskaper inom dans. Vårt mål är att stärka dig, bredda synen på dans och ge dig praktiska verktyg och inspiration. Anmäl dig senast 3 november.

Under en heldag, fredagen den 17 november, ägnar vi oss helt åt dansen på idrottslektionerna i skolan. Dagen vänder sig till dig som arbetar som idrottslärare i Västra Götaland, och som vill få fördjupad kunskap och praktik kring hur du kan jobba med dans med dina elever.

Utgångspunkten är ett praktiskt verktyg, koreografispelet Stegvis, som danskonsulenterna i Västra Götalandsregionen har tagit fram. Vi använder även tryckt material med enkla hands-on-tips på hur dans och rörelse kan användas i skolan.

Målet är att inspirera och sänka trösklarna, testa praktiskt och prova själva i en prestigelös miljö. Vi vill också fördjupa och lyfta samtalen kring betygssättning och kriterier. Det blir också teoretisk och praktisk fördjupning kring dans och idrott samt dans och hälsa.

Anmälningsavgift 300 SEK, då ingår koreografispelet Stegvis. Inga förkunskaper inom dans krävs.

Vill du veta mer? Vill du redan nu få en försmak på materialet? Du hittar mer information och en film om koreografispelet Stegvis på vgregion.se/stegvis

Dagen arrangeras av danskonsulenterna i Västra Götalandsregionen tillsammans med Danspoolen i Vänersborg.

Dans och idrott – en heldag för idrottslärare

När: 2023-11-17 kl. 09:00 - 16:00
Var: Konstkollektivet i Mölndal, Baazgatan 7

Arrangör:

Västra Götalandsregionen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.