Alla föreläsningar som filmats på Torghandel genom åren finns på YouTube-kanalen TorghandelGoteborg.

Filmning pågår!

En presentation om hur vi arbetar med film som ett verktyg för barns berättande och som en del i de olika projekten. Hur och i vilken kontext blir filmerna till? Vad berättar barnen? Hur kan man filma katter som reser till månen eller en nyckelpiga som åker ner för regnbågen?

Tekniker vi använder oss av är Stop-Motion och Green-Screen men även traditionellt filmande och till slut redigering, ljudeffekter och musik.

Malla Täckholm, Atelierista på Skånegatan- och Valhallagatans förskola, UO Centrum

Källkritik och etik

En föreläsning om farhågor som finns runt omkring oss kring digitaliseringen samt vikten av att tillsammans med barnen medvetet arbeta kring källkritik och etik. Praktiska exempel på hur vi använder oss av foto och film.

Sofia Johanesson-Olsson och Carina Thorsson, Försteförskollärare, Förskolan/Rannebergen-Angered, OU Östra

Digitalt och hållbart i ur och skur

Vi kommer dela med oss bilder och material från vår verksamhet som speglar vårt arbete med digitalitet. Tips och ideér, våra tankar och erfarenheter i vårt “I Ur och Skur” arbete.

Om oss: Emma Olson, Förskollärare. Arbetat på förskolan “I Ur och Skur”, Apelsingatan i ca 1,5 år. Specialintressen inom förskolan: Hållbar utveckling, digitalitet, genuspedagogik, naturkunskap. Monika Westerberg, Barnskötare. Arbetat på förskolan “I ur och Skur”, Apelsingatan i 4 år. Specialintressen inom förskolan: Djur och naturkunskap, hållbar utveckling, organisation.

Emma Olson, Apelsingatans ”I Ur och Skur” förskola, OU Västra

Green Screen – Så här kan man börja

Tillsammans med barnen skapar jag en egen Green Screen med hjälp av många gröna papper uppsatta på väggen och golvet. Genom detta projekt vill jag väcka barnens kreativitet och nyfikenhet.

Alwania Forssén, Fjällblommans förskola 7b, OU Östra