Res i rymden, labba i klassrummet eller fråga en expert på Vetenskapsfestivalen

I Vetenskapsfestivalen Skolprogram den 15–26 april finns hundratals aktivitetstillfällen för elever i grundskolan. De flesta skolämnen finns representerade, allt ifrån fysik till musik. I workshops, laborationer, värderingsövningar, föreställningar och samtal får elever upptäcka vetenskap på ett lättsamt sätt, alltid med en tydlig koppling till läroplanen. Det finns både aktiviteter på plats i Göteborg och digitalt. Du hittar hela programmet här.

Några tips från programmet:

  • Festivalens pop-up science center, Experimentverkstaden i Frihamnen i Göteborg. Här får du se, känna, höra, göra, lära och uppleva lekfull vetenskap i olika stationer. För skolår F–5, förskola och anpassad grundskola.
  • LiveLabbet är en engagerande och kunskapsfylld vetenskapsshow online där Molekylverkstan experimenterar, diskuterar och bjuder in till interaktion på temat vågor. För skolår 1–3, LiveLabbet gratis att boka.
  • Fråga ut! Personliga möten med experter från olika fält, till exempel om rymden, klimat och djur. Här får klassen möta experter digitalt och ställa alla sina frågor. För skolår 4–9.
  • Fejknyheter med hjälp av greenscreen Kombinera kreativitet och källkritisk förmåga genom att lära dig om greenscreen-teknik i ditt filmskapande. På Pedagogen i Göteborg, för skolår 4–6.

  • Res ut i rymden! Wisdome: STORT, följ med på en resa från vårt solsystem hela vägen ut till Big Bang. På Universeum för skolår 7–9.

Aktiviteterna bokas i förväg via Vetenskapsfestivalens webb. Bokningen öppnar den 28 februari klockan 15. Innan dess kan du skapa ett användarkonto, fylla i dina uppgifter och spara dina favoriter i programmet. Program för skolklasser

Plats: Göteborg och digitalt
Målgrupp: förskola, grundskola och anpassad grundskola.