Laddar Evenemang

Workshop på Pi-dagen

När: 2020-03-14 kl. 10:00 - 13:00
Var: Dome of Visions Lindholmen vid Chalmers, Lindholmen
Hitta hit

Hur kan du som förälder stötta dina barn i matematik? Hur blir det fokus på nyfikenhet och lust istället för läxor och tvång?

I boken ”Knep och knåp med Sixten och Mira” ges lekfulla och kluriga uppgifter inom matematik, teknik och programmering.

Boken tillsammans med föräldrahandledning finns gratis att ladda ner på www.skf.com/se/ingenjorskonst/knepoknap/.

Västsvenska Handelskammaren arbetar, genom initiativet Mathivation, för att väcka nyfikenhet och stärka självförtroendet i matematik hos barn i grundskolan. En av tio grundskoleelever går ut nian utan godkänt i matte, det vill vi ändra på! Vi har därför tagit fram en mattebok ”Knep och knåp med Sixten och Mira”  tillsammans med SKF som riktar sig till barn mellan sex och nio år och behandlar problemlösning inom matematik, fysik, teknik och programmering.

Program

  • Klurig och lekfull matematik och problemlösning
  • 6-9 år (i sällskap med vuxen)
  • Startar Kl 10-13 på Pi-dagen (lördagen den 14 mars) Kl 10, 11 och 12 löser vi en kluring i helgrupp (30 min)

Anmälan till eventet

Mejla namn samt antal vuxna och barn som kommer till info@mathivation.org

Eventet är gratis och alla barn får med varsin bok hem!

Mer om matteboken

Knep och Knåp med Sixten och Mira består av fem olika kapitel med varsitt tema; hemmet, skogen, havet, luften och fabriken. I vart och ett av kapitlen följer vi karaktärerna på deras sommarlovsäventyr. Olika situationer uppstår där de behöver hjälp med att hitta svar på problem, testa nya saker och klura ut olika lösningar. Varje nytt uppslag behandlar en ny utmaning att lösa.

Boken är gratis och uppgifterna framtagna av gymnasieelever och studenter inom Mathivation som har stor passion för ämnena. Den har sin grund i läroplanen för grundskolan, förskoleklass och fritidshemmet. Lärarhandledning och uppgifter har dessutom testats i olika referensgrupper av lärare och föräldrar för att säkerställa att boken håller hög kvalitet.

Boken smyglanserades på Matematikbiennalen för lärare i Växjö i mitten av januari i år som besöktes av utbildningsminister Anna Ekström. Intresset var stort och på några få timmar hade många hundra exemplar delats ut. Dessutom har på knappt en vecka ett 1000-tal böcker delats ut till skolor via SKF-anställda som agerar ambassadörer. Pdf-versionen på hemsidan har laddats ner 750 gånger och lärarhandledningen har laddats ner 230 gånger.

Workshop på Pi-dagen

När: 2020-03-14 kl. 10:00 - 13:00
Var: Dome of Visions Lindholmen vid Chalmers, Lindholmen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.