Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 2019-04-01 kl. 08:00 - 2019-04-12 kl. 16:00
Sista anmälningsdag: 8 mars
Hitta hit

Vetenskapsfestivalen är en tvärvetenskaplig festival som ordnas varje vår sedan 1997. I skolprogrammet den 1–12 april finns hundratals aktiviteter att boka för förskola och grundskola. Allt från kemi till religionsvetenskap! Programmet vänder sig till hela grundskolan och förskolans senare år (4-5 år). I programmet finns (bland många, många fler) biologishow, en workshop i att bygga en orgel, Fråga doktorn och en rymdresa med Alfons Åberg.

Varje år bygger Vetenskapsfestivalen också upp ett helt eget sciencecenter i en stor ruff lokal, i år i Park 113 i Frihamnen. Med hjälp av experter, forskare och studenter som finns på plats är målet att göra vetenskapen lekfull, spännande och tillgänglig. Vi arbetar med att försöka göra verksamheten tillgänglig för så många som möjligt oavsett funktionsvariation och språktillhörighet. Vi vill att alla som kommer dit ska kunna delta. Eftersom nästan allt i Experimentverkstaden handlar om att testa, bygga, labba, leka och konstruera passar verkstaden bra även för barn som inte har svenska som förstaspråk.

Skolprogrammet är på en rad olika platser i Göteborgsområdet.

För mer information om programmet och bokning: http://vetenskapsfestivalen.se/for-skola/

Här finns hela Skolprogrammet.

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 2019-04-01 kl. 08:00 - 2019-04-12 kl. 16:00
Sista anmälningsdag: 8 mars

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.