Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalens Skolprogram 2023

När: 2023-04-17 kl. 00:00 - 2023-04-28 kl. 00:00
Var: Flera platser i Göteborg och digitalt,
Hitta hit

I Vetenskapsfestivalens Skolprogram 2023 får elever möjlighet att uppleva vetenskap i kluriga och kreativa aktiviteter. Programmet riktar sig till elever och lärare i för- och grundskolan som under två veckor har möjlighet att delta i en mängd olika roliga, kluriga och kreativa aktiviteter. De flesta ämnen finns representerade i skolprogrammet. Liksom Vetenskapsfestivalen i stort är Skolprogrammet tvärvetenskapligt.

I Vetenskapsfestivalens Skolprogram skapar vi tillsammans med engagerade medverkande från universitet och högskolor, näringsliv, organisationer och föreningar aktiviteter. Det gemensamma målet är att barn och skolungdomar ska få en inblick i vetenskapens fantastiska värld genom interaktiva workshops, laborationer, värderingsövningar, visningar, föreställningar, samtal, med mera.

I årets Skolprogram finns en blandning av både aktiviteter online och på olika platser i Göteborg. Alla genomtänkta, läroplansanpassade och interaktiva.

Programmet släpps den 1 februari och den 22 februari klockan 10 öppnar bokningen. Du kan läsa mer om Skolprogrammet på Vetenskapsfestivalens webbsida. Välkommen till Sveriges största forskarskola 17-28 april 2023!

Kul vetenskap för alla i Experimentverkstaden

Varje år bygger Vetenskapsfestivalen upp sitt alldeles egna pop-up science center som vi kallar Experimentverkstaden. I år, precis som förra året är det ute på Bananpiren i Göteborg. ,

Det är en oöm och ruff plats med spännande stationer där eleverna får prova, experimentera, testa och leka. Allt med målet att göra vetenskap så tillgänglig och rolig som möjligt. Experimentverkstaden är den av våra aktiviteter där vi tar emot flest elever varje år. Innehållet varierar mellan åren, en del klassiker finns kvar men varje år finns också nya saker att upptäcka.

 

Bokning av Vetenskapsfestivalens Skolprogram 2023

Skolprogrammet kräver bokning. Du kan boka Skolprogram från den 22 februari klockan 10 på Vetenskapsfestivalens webbsida. Där finns också all information du behöver veta om bokning och bokningsvillkor.

Hela Skolprogrammet finns digitalt på Vetenskapsfestivalens webbsida från den 1 februari. Då kan du också registrera dig, fylla i uppgifter och spara favoriter i programmet. Då är allt klart när det väl är dags att boka.

Det brukar vara många som vill boka så fort vi öppnar upp bokningen. Skriv gärna upp datumet i kalendern så att du inte missar aktiviteten du har siktat in dig på.

Kostnaderna för aktiviteter i grundskolan gäller för en bokning viket omfattar en klass/grupp på max 30 elever. Kostnaden är 160 kr för en digital aktivitet, 400 kr alt 560 kr för en aktivitet som genomförs på plats. Alla kostnader är exklusive moms.

Läs mer om vad som gäller för bokning och betalning av aktiviteter i Skolprogrammet på Vetenskapsfestivalens webbsida.

Vetenskapsfestivalens Skolprogram 2023

När: 2023-04-17 kl. 00:00 - 2023-04-28 kl. 00:00
Var: Flera platser i Göteborg och digitalt,

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.