Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 2020-04-20 - 2020-04-29
Hitta hit

Vetenskapsfestivalens skolprogram är två veckor fyllda med hundratals vetenskapliga aktiviteter för elever i åldrarna 4-15 år. Programmet är öppet för alla skolor men måste bokas i förväg. Bokningen för skolprogrammet våren 2020 öppnar den 25 februari, från och med januari finns programmet i sin helhet på Vetenskapsfestivalens hemsida.

Under två veckor i april (den 20-29) kan du välja på hundratals aktivitetstillfällen som ingår i Vetenskapsfestivalens skolprogram. Här finns alla skolämnen representerade allt ifrån musik till fysik. Programmet riktar sig till förskolans senare år och grundskolan. Vid varje aktivitet anges vilken ålder den är tänkt för.

Hela programmet 2020 är klar i januari och då hittar du det här. Varje år samverkar en mängd aktörer för att göra Vetenskapsfestivalens skolprogram möjligt. Bland annat finns medverkande från akademin, näringslivet, kulturinstitutioner eller föreningar. Skolprogrammet är utspritt på flera platser i och runt omkring Göteborg. En aktivitet kan vara i ett lab på universitetet medan en annan är hos ett företag.

Varje år bygger också Vetenskapsfestivalen upp sitt alldeles egna pop-up science center som vi kallar Experimentverkstaden. Det är en oöm och ruff plats med spännande stationer där eleverna får prova, experimentera, testa och leka. Allt med målet att göra vetenskap så tillgänglig och rolig som möjligt. Experimentverkstaden är den av våra aktiviteter där vi tar emot flest elever varje år. Innehållet varierar lite mellan åren, en del klassiker finns kvar men varje år finns också nya saker att upptäcka.

Vetenskapsfestivalens skolprogram låter elever text olika aktiviteter, här på Mölndals sjukhus.

Bokning av Vetenskapsfestivalens skolprogram

Skolprogrammet kräver bokning. Du kan boka skolprogram från den 25 februari på Vetenskapsfestivalens hemsida. Där finns också all information du behöver veta om bokning och bokningsvillkor.

Tills i år har vi skickat ut ett tryckt program till alla skolor i regionen men från och med i år blir vårt program digitalt. Nytt för i år är också att det kommer vara möjligt att skapa ett konto och markera favoriter redan innan bokningen öppnar. Det brukar vara många som vill boka så fort vi öppnar upp bokningen. Skriv gärna upp datumet i kalendern så att du inte missar aktiviteten du har siktat in dig på.

Du missar väl inte heller Vetenskapsfestivalen lärarkonferens den 28-29 april med tema Framtidens lärare?

Barn experimenterar i Vetenskapsfestivalen Experimentverkstad.

Experimentverkstaden är vetenskap när den är som allra roligast. Varje år med nya stationer.

Vetenskapsfestivalens skolprogram

När: 2020-04-20 - 2020-04-29

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.