Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalen: LiveLabbet – kostnadsfritt

När: 15/04 kl. 09:00 - 11:20
Var: Digitalt via länk,
Sista anmälningsdag: 12 april
Hitta hit
Bild på fyra elever som gör en laboration.

I LiveLabbet välkomnar Vetenskapsfestivalen alla lågstadieklasser till en engagerande och kunskapsfylld vetenskapsshow online!

Under ett livesänt program med mycket interaktivitet och kul kunskap, vill vi sätta i gång tankar och idéer hos eleverna, väcka nyfikenhet och ge aha-upplevelser. Detta år gör vi LiveLabbet tillsammans med Molekylverkstan Science Center i Stenungsund. LiveLabbet är kostnadsfritt att boka.

Målgrupp: årskurs 1–3

Om årets LiveLabb

Vågor kan kopplas till flera områden i vår värld. Vi kan bada bland havsvågor, höra ljudvågor och färgerna vi ser beror på olika längder av ljusvågor. Till och med våra känslor och vårt humör kan gå i vågor. Men vad innebär egentligen begreppet ”våg”? Följ med på en upptäcktsresa där vi utforskar detta fenomen, en resa som tar oss genom matematikens, fysikens och kemins fantastiska värld.

Det blir utmaningar, övningar och möten med olika experter. Eleverna deltar i aktiviteten från klassrummet, var än i landet ni befinner er! Live-laborationer varvas med kortare filminslag och alla skolklasser får vara med och tänka och tycka till och sedan rösta digitalt.

Övrig viktig information: Aktiviteten är kopplad till läroplanen och erbjuder inspiration och kompletterande kunskap för både elever och lärare. Det ingår ett lärarmaterial som ni kan arbeta med i klassrummet innan och efter livesändningen.

Hela klassen deltar genom att koppla upp sig och titta tillsammans på storbild i klassrummet. Ett antal tekniska enheter (mobil, dator, surfplatta, el dyl) behövs för att kunna delta i röstningsmomenten.

LiveLabbet är kostnadsfritt att boka och det är enkelt att delta, men vissa förberedelser måste göras för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av aktiviteten. Lärarmaterial och tydliga instruktioner finns tillgängligt i slutet av mars.

Vetenskapsfestivalen: LiveLabbet – kostnadsfritt

När: 15/04 kl. 09:00 - 11:20
Var: Digitalt via länk,
Sista anmälningsdag: 12 april

Arrangör:

Vetenskapsfestivalen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.