Laddar Evenemang

Vetenskapsfestivalen för lärare

När: 2022-05-04 kl. 08:00 - 2022-05-13 kl. 17:00
Var: digital föreläsning,
Hitta hit
Blomma

Programmet för lärare tar upp aktuella frågor, ger nya insikter och möjlighet att ta del av forskning på ett lättsamt sätt, helt kostnadsfritt.

Du kan fortfarande boka dig till Lärarkonferensen den 5 maj: Ungas inre universum – viktiga verktyg för att främja lärande och mental hälsa. Anmäl dig helt kostnadsfritt och delta digitalt.

Lärarkonferensen 2022 Digitalt deltagande

Datum: 5 Maj

Tid: 12:30 – 17:00

Plats: digitalt

Anmäl här https://www.vetenskapsfestivalen.se/for-larare/lararkonferensen-2022-digitalt-deltagande/5838/#single-event-description

Välkommen till årets lärarkonferens med titeln Ungas inre universum – viktiga verktyg för att främja lärande och mental hälsa. Nationella och internationella forskare ger dig värdefulla fakta kring kultur, fokus, avskärmning och motivation som verktyg.

Programmet är ämnesövergripande och passar till stor del alla skolår, men de senare delarna av programmet är mer inriktat till grundskolan mellan- och högstadium.

Pollen på gott och ont

Datum: 12 Maj

Tid: 15:00 – 17:00

Plats: digitalt

Anmäl här: https://www.vetenskapsfestivalen.se/for-larare/pollen-pa-gott-och-ont/5754/

Föredraget beskriver skillnaden mellan allergipollen och bipollen – och vilken roll de spelar för vår hälsa och miljö.

Detta evenemang består av två fristående föredrag, där ett föredrag belyser pollen från ett biologiskt-hälsomässigt perspektiv, och där det andra föredraget kommer att berätta en spännande historia om hur det svenska språket har utvecklats i takt med vår växande förståelse av pollinerande insekters betydelse för svensk natur och miljö.

Föredrag 1: Pollenallergiker har inte mycket gott att säga om pollen, däremot är bipollen väldigt viktiga för vår biologiska mångfald. Vad är det för skillnad mellan dessa pollensorter? I detta föredrag kommer en forskare i pollineringsekologi att berätta om pollen ur flera synvinklar och hur man också kan göra en spännande laboration av detta och deltaga i ett medborgarforskningsprojekt som kallas för pollenjakten. Här får elever vara med och studera bipollen från biodlare runt om i hela Sverige och på det sättet undersöka vad bin gör i Sverige och hur man kan stödja både dem och övriga vilda pollinerande insekter.

Föredrag 2: När nämndes ord såsom honungsbi, humla och pollen för första gången i svenska språket? Vad betyder lustiga ord såsom bibyxor och bibröd – och varför är det bra att känna till dessa ord? I detta föredrag kommer en språkvetare från Svenska Akademiens Ordboksredaktion att berätta en spännande historia om alla de ord som är relevanta för pollineringsbiologin i Sverige.

Vetenskapsfestivalen för lärare

När: 2022-05-04 kl. 08:00 - 2022-05-13 kl. 17:00
Var: digital föreläsning,

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.