Vem syns och vem ser? – nätverksträff kring konstpedagogik Hur möts vi genom konsten och vem får mötas? Hur förmedlar vi och fördjupar människors konstupplevelser?
Följ med på en halvdag där vi träffas, inspireras, diskuterar och tar tempen på var konstpedagogiken befinner sig i dag.
Dessutom bjuder Historielabbet på en intressant workshop för en mer inkluderande konsthistorieskrivning: ”Finders, keepers”. Läs mer om den nedan.
Vem syns och vem ser? är en nätverksträff för dig som är intresserad av det konstpedagogiska fältet och verkar inom Västra Götaland.
Finders, keepers – en workshop i inkluderande konsthistoria
Vi vet hur konsthistorisk kanon har skrivits. Men hur kan den breddas för att inkludera fler röster och perspektiv? Välkommen på en workshop med Historielabbet där vi letar nya konstnärsnamn och fler konsthistorier att använda i konstpedagogiskt arbete. Historielabbet är en fortbildningsorganisation för en mer inkluderande konsthistorieskrivning. Historielabbet lyfter fram kvinnliga- och queera konstnärer, samt ger en bild av historien som visar på konstnärliga uttryck, inte bara från Europa, utan från hela världen. Vi vill alltså lämna ”historien” i singular för att i stället öppna upp den i plural. Det ska finnas plats för fler historier tycker vi! Historielabbet drivs av Karin Annebäck och Sofia Landström.
Praktisk information
Datum och tid: 23 mars kl 9.00–13.00
Plats: Regionens Hus, lokal Rallaren, Bergslagsgatan 2, Göteborg
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt men föranmälan krävs och är bindande. Fika ingår (kaffe/te, frukt och veg. wrap).
Anmälan: Anmäl dig senast 17 mars via digitalt formulär som du hittar här…
ANMÄLAN OCH INFO
ARRANGÖR Träffen arrangeras av en regional referensgrupp för konstpedagogik och förmedling bestående av; Linn Gall, Konsulent – samtida konst, arkitektur, form och design, Förvaltningen för Kulturutveckling Västra Götalandsregionen, Lina Ikse, fotograf och konstpedagog, fri utövare Göteborg, Mette Muhli, Intendent förmedling, Konstmuseet i Skövde, Jonte Nynäs, pedagogisk ledare Nordiska Akvarellmuseet och Sofia Åhrman, konstkonsulent Göteborgs Konsthall.
Vem syns och vem ser? – nätverksträff kring konstpedagogik Hur möts vi genom konsten och vem får mötas? Hur förmedlar vi och fördjupar människors konstupplevelser?
Vi lär oss tillsammans
Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.