Laddar Evenemang

Värdegrundsarbetet i förskolan som en demokratisk mötesplats

När: 2023-09-06 kl. 17:30 - 19:00
Var: Digitalt via länk,
Hitta hit
En grupp barn vattnar och putsar på ett stort jordklot

Välkommen på en föreläsning med Rita Svensson, rektor i Uddevalla kommun.

Denna föreläsning handlar om att respektera det unga barnets integritet likväl som att arbeta med maktfördelning för ett jämställt liv för alla barn.

Rita Svensson beskriver ett arbete med fokus på barns självkänsla och delaktighet. Att vara ödmjuk inför allas lika värde med Barnkonventionen i fokus och verka för en värld fri från våld. Att som vuxen knyta ihop arbetet med kommunikation, relationsskapande och samtyckeskultur genom tillåtande lärmiljöer och samsyn i arbetssätt.

Om föreläsaren

Rita Svensson är rektor i Uddevalla kommun och vinnare av Årets värdegrundsarbete 2022. Priset fick hon för sitt mångåriga arbete med jämställdhet och integritet i kommunens förskolor.

Föreläsningen sker digitalt via zoom-länk, som ni får i god tid innan!

Kostnad

Kostnad för deltagare är 100 kr för medlemmar i OMEP och 200 kr för ickemedlemmar.

Du kan betala med Swish eller faktura, önskar du faktura behöver vi en fakturaadress.

Anmälan

Anmäl dig via mail till goteborg@omep.org.se så får du länk till föreläsningen och ett Swishnummer för betalning. Ange vilken föreläsning du anmäler dig till, namn och om du är medlem samt e-postadress dit länken till föreläsningen ska skickas. Studenter på pedagogen går gratis i mån av plats. Vid återbud senare än 1 vecka före föreläsningen återbetalas inte kostnaden.

Värdegrundsarbetet i förskolan som en demokratisk mötesplats

När: 2023-09-06 kl. 17:30 - 19:00
Var: Digitalt via länk,

Arrangör:

SVENSKA OMEP:s GÖTEBORGSKRETS

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.