Laddar Evenemang

Välkommen till Barnens planet!

När: 2019-02-19 kl. 15:00 - 16:30
Hitta hit

Välkommen på föreläsning om mångfald, demokrati och barns rätt till inflytande och delaktighet. Seminariet vänder sig främst till dig som arbetar som pedagogisk personal i förskola.

Detta seminarium baseras på materialet Barnens planet. Seminariet fokuserar på mångfald, demokrati och barns rätt till inflytande och delaktighet. Barnens planet har sin utgångspunkt i barnkonventionen och riktar sig till de äldre förskolebarnen. Materialet vill synliggöra normer, mångfald och allas lika värde på ett roligt och fantasifullt sätt. Författaren och musikern Homero Alvarez har skrivit och illustrerat en bok tillsammans med förskolebarn, för förskolebarn.

Vi vill med dessa på ett kreativt och tillgängligt sätt inspirera förskolans personal att diskutera och arbeta med barnkonventionen. Materialet består av en barnbok, musik och en handledning. Musiken som hör till boken finns på Spotify (sök på Barnens planet).

Föreläsare: Ingrid Engdahl, OMEP Europa och Bibbi Karlsson, Svenska OMEP

OBS! Om du anmäler dig till Malin Nilsen (malin.nilsen@gu.se) senast måndagen 18/2 så får du bok och handledning vid detta tillfälle. Först till kvarn gäller, begränsat antal!

Välkommen till Barnens planet!

När: 2019-02-19 kl. 15:00 - 16:30

Arrangör:

Kollegiet för didaktik och barns lärande

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.