Laddar Evenemang

Utbildning: Som hjärtat i musiken

När: 2021-10-27 kl. 09:00 - 12:00
Var: Plats Slottsskogsgatan 12,
Pris:

Inom Göteborg

700kr

Övriga kommuner

900kr

Hitta hit
Trummor

Som hjärtat i musiken – Hur du kan använda trumman som kompinstrument Med hjälp av en trumma kan du på ett enkelt sätt skapa ett musikaliskt ramverk som gör att det blir lättare för deltagare att hålla kvar fokus och motivation under till exempel en musiksamling. Med hjälp av en trumma kan du skapa musik utifrån din egen nivå. Trumma tillsammans i sånger eller använd trumman i rytmisk lek.

Utbildningen riktar sig till dig som vill få inspiration och kunskap att använda dig av trumspel på olika sätt i din verksamhet.

Innehåll

Under kursdagen ges en enkel presentation av rytmisk musikteori som vi kopplar till praktiskt trumspel. Vi gör följande praktiska moment:

  • Utforskar puls, takt, tempo och dynamik.
  • Går igenom olika trumkomp på handtrumma
  • Strategier för samspel och kommunikation på trummor och slagverk
  • Spelar till och lyssnar till olika sorters låtar
  • Förslag på hur du kan utforma eller utveckla en musiksamling med hjälp av trumspel.

Metodiken utgår främst från Eldorados erfarenheter av musikaliskt samspel med personer med intellektuell funktionsnedsättning, men är även överförbar till andra samspelssituationer.

Utbildning: Som hjärtat i musiken

När: 2021-10-27 kl. 09:00 - 12:00
Var: Plats Slottsskogsgatan 12,

Arrangör:

Eldorado

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.