Laddar Evenemang

Utbildning: Miljöer för alla sinnen

När: 2021-11-19 kl. 09:00 - 16:00
Var: Plats Slottsskogsgatan 12,
Pris:

Inom Göteborg

1100kr

Övriga kommuner

1300kr

Hitta hit
Två personer samspel

Vi har alla behov av sinnesintryck och dessa är grundläggande för att vi ska utvecklas och må bra. Sinnena informerar oss om den egna kroppens fysiska tillstånd och om den värld vi lever i. Understimulering av våra sinnen ger negativa effekter på olika funktioner, utveckling och välmående.

Personer med en omfattande funktionsnedsättning, har ofta nedsatt förmåga till kommunikation och begränsade möjligheter att förflytta sig själva. Detta medför att de har mindre möjligheter att reglera de sinnesintryck de utsätts för och kan därmed riskera både att bli över- eller understimulerade av sinnesintryck i sin vardag.

Vi vill med denna kurs ge kunskap om våra olika sinnen samt ge idéer och tips till hur du som personal eller närstående kan använda sinnesstimulerande miljöer för personer på tidig utvecklingsnivå.

Kursinnehåll

  • Teori om våra sinnen, deras funktion och hur sinnena samspelar med varandra
  • Hur vi kan använder våra sinnen för att öka eller sänka vår vakenhet
  • Exempel på hur sinnesstimulerande miljöer kan användas, utifrån olika behov och målgrupper
  • Utformning av sinnestimulerande miljöer, med utgångspunkt i Eldorados aktivitets- och sinnesrum, men där du också får chans att fundera över hur du vill arbeta med sinnesstimulerande miljöer i din vardag

Utbildningsledare

Berit Larsson & Sara Rundqvist

berit.larsson@funktionsstod.goteborg.se

sara.maria.rundqvist@funktionsstod.goteborg.se

Utbildning: Miljöer för alla sinnen

När: 2021-11-19 kl. 09:00 - 16:00
Var: Plats Slottsskogsgatan 12,

Arrangör:

Eldorado

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.