Laddar Evenemang

Temadag om heder

När: 2022-10-26 kl. 08:30 - 16:00
Var: Burgården konferenscenter, Burgården konferenscenter, Skånegatan 20
Sista anmälningsdag: 17 oktober
Hitta hit
dockor som håller i handen

En kunskapshöjande dag för dig som vill veta mer om hur det är att växa upp och leva i en familj med hedersnormer, och som möter pojkar och unga män i en hederskontext.

Programpunkter under dagen

Regionalt stödcentrum heder, inledning och presentation.

Hanna Saadi, född och uppvuxen i Göteborg kommer att prata om att växa upp i en familj med hedersnormer och om att bli bortgift mot sin vilja. Vägen till att förlåta och bygga upprelationen till föräldrarna har varit lång.

Linnamottagningen presenterar helt nytt material ”Killarsröster” ett metodmaterial om killar, heder och machonormer.

Devin Rexvid , forskare vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet belyser pojkar och unga mäns villkor och dubbla roller, som både offer och förövare, i en hederskontext. Fokus kommer att ligga på socialisering av pojkar i hedersnormer men också på relationen bror syster, far son och mor son. Föreläsningen avslutas med tankar kring hur samhället skulle kunna jobba med pojkar som utsätts och/eller utsätter andra för hedersrelaterat förtryck och våld.

Under dagen kommer bland annat Resursteam heder Göteborgs Stad, Organisationen Män, Linnamottagningen finnas på plats församtal.

Kostnadsfritt, lunch och fika ingår.

Målgrupp:

Medarbetare i Göteborgs Stad, Västra Götalands Regionen, Polis myndigheten och civilsamhället samt avtalskommuner till Regionaltstödcentrum heder.

 

Temadag om heder

När: 2022-10-26 kl. 08:30 - 16:00
Var: Burgården konferenscenter, Burgården konferenscenter, Skånegatan 20
Sista anmälningsdag: 17 oktober

Arrangör:

Regionalt stödcentrum heder

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.