Laddar Evenemang

Tekniktävlingen 2023-24 – åk 6

När: 2023-09-21 - 2023-12-31
Var: I klassrummet med stöd av Chalmers,
Sista anmälningsdag: 18 september
Hitta hit

Hur ser framtidens klimatsmarta klassrum ut och kan fiffiga tekniska innovationer bidra till att skapa mer lust, motivation och lärande? Skoldagar kan ibland kännas väldigt långa och många gånger är det svårt att hålla fokus och sitta still när kroppen bara vill röra på sig. Hur ska klassrummet vara designat och konstruerat för att skapa en trygg och trivsam samt kreativ och spännande miljö? En miljö där färgexplosioner, överraskande form, nya klimatsmarta material och oväntade tekniska lösningar får ta plats?

Uppdrag: skapa ett framtida klassrum som ännu inte finns!

Vi vill att du blickar in i en skola år 2050 och hjälper oss att skapa framtidens nya klassrum, en mötesplats där både upptäckarlust och lugn får ta plats för elever och skolpersonal.

Uppdraget är att ta fram en idé och designa en fysisk modell av ett framtida klassrum på er skola. Ett klassrum kan vara ert hemklassrum, en NO- sal, idrottshall eller kanske en hemkunskapssal. Ni bestämmer själva vilken lärmiljö ni vill utveckla. Den ska vara klimatsmart, passa olika behov, vara inspirerande och välkomnande. Modellen ska innehålla minst en rörlig konstruktion som demonstrerar en teknisk lösning som underlättar skoldagen.

Läs mer om uppdraget och anmäl din klass!

För frågor kontakta gärna catrine.henriksson@chalmers.se

Framtidens klassrum är ett samarbete mellan Chalmers, Göteborgs stad, RISE, New Order Arkiterktur och Göteborgs universitet

Tekniktävlingen 2023-24 – åk 6

När: 2023-09-21 - 2023-12-31
Var: I klassrummet med stöd av Chalmers,
Sista anmälningsdag: 18 september

Arrangör:

Chalmers

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.