Laddar Evenemang

Skolprogram från West Pride

När: 2019-08-20 kl. 08:00 - 2020-05-30 kl. 17:00
Hitta hit

West Pride – Göteborgs HBTQ-festival har glädjen att erbjuda er aktiviteter för att stärka och stödja ert mångfaldsarbete genom fokus på hbtq-frågorna. Skolan har i uppdrag att belysa hbtqfrågor och arbeta med genus och normkritik. Men hur görs detta? I vårt erbjudande till skolor i Göteborg och Västra Götalands-regionen finns såväl kostnadsfria aktiviteter samt lektionstips och guider till hur en kan arbeta i skolans alla stadier kring hbtq, genus och jämställdhet. Vårt skolprogram och våra lärarguider uppdateras inför varje läsår.

West Prides fokusskolor

Är din skola intresserad av ett fördjupat samarbete med West Pride? Vi är intresserade! Vi söker redan nu F-9 skolor i Göteborg och Västra Götalandsregionen som vill gå in i ett fördjupat samarbete med festivalen läsåret höstterminen 2020 – vårterminen 2021. Våra fokusskolor får bland annat kostnadsfri hbtq-utbildning för sin personal och kostnadsfri aktivitet för elever i år 1-3, samt företräda på att boka ”Kärlekens Pris” för de äldre eleverna. Syftet är att skolan ska arbeta med mångfald och hbtq mer långsiktigt och inkluderande samt att arbetet kring frågorna fortgår även när inte West Prides personal och samarbetspartners finns på plats. För mer information, eller för att göra en intresseanmälan, kontakta jenny@westpride.se Boka nu – så här gör du: För mer information kring bokningar samt beställning av våra kostnadsfria lärarguider, kontakta vår verksamhetskoordinator Jenny Gustafsson på e-postadressen jenny@westpride.se

Kostnadsfria aktiviteter

Boka kostnadsfria aktiviteter så som:

  • Normkritisk sagostund med skapande verksamhet (år 1-3)
  • Hen, hon, han – om rätten att få vara den en är (år 3-5)
  • Föreställningen Kärlekens pris ( (år 6-gymnasiet)

Du hittar fler aktiviteter och mer information här.

Normkritiska museilektioner

Du kan också ta del av en guide med normkritiska museilektioner här.

Skolprogram från West Pride

När: 2019-08-20 kl. 08:00 - 2020-05-30 kl. 17:00

Arrangör:

West Pride

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.