Laddar Evenemang

Sex – och samlevnadsundervisning på mellanstadiet

När: 2018-11-20 kl. 09:00 - 16:00
Var: Carmen Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20
Hitta hit

Välkommen att anmäla dig till kursen; sex – och samlevnadsundervisning på mellanstadiet.

Det är inte alltid lätt att undervisa om kroppen, känslor och sex på mellanstadiet. Hur svarar man på elevernas frågor? Vilka kunskaper behöver de få? Hur ska jag lägga upp undervisningen? Hur kan jag göra för att inkludera homo- och bisexualitet och diskutera normer om killar och tjejer?

Om kursen

Under en inspirerande heldag går vi igenom varför det är viktigt med sexualkunskap på mellanstadiet. Vi tittar på metoder som passar i klassrummet, går igenom vilka perspektiv som bör vara centrala i undervisningen och vad som står i skolans kursplaner. Vi får också tillfälle att utbyta tankar och erfarenheter med varandra. Kursen utgår från elevboken Världens viktigaste bok och den lärarhandledning som hör till. Böckerna utgår från skrivningarna i kursplanerna för årskurs 4–6 om kroppen, sexualitet, kön och relationer.Ur innehålletVarför sex- och samlevnadsundervisning är viktig i unga människors livElevernas frågor – och hur vi kan svara på demPerspektiv och förhållningssättUndervisning som utmanar normerInnebörden och potentialen i jämställd sexualundervisningKursens målUtveckla kunskaper kring hur sex- och samlevnadsundervisningen i årskurs 4–6 kan utformas.

Kursledare är Nathalie Simonsson, sexualupplysare och författare till Världens viktigaste bok – om kroppen, känslor och sex och lärarhandledningen Världens viktigaste handledning – läroböcker som vänder sig till elever och pedagoger i årskurs 4–6.

Plats: Burgårdens konferenscenter. Lokal Carmen

Fika ingår. Lunch på egen hand.

Varmt välkommen!

Sex – och samlevnadsundervisning på mellanstadiet

När: 2018-11-20 kl. 09:00 - 16:00
Var: Carmen Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20

Arrangör:

Social resursförvaltning

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.