Laddar Evenemang

INSTÄLLT – Rättighetsbaserad förskola – barnet som rättighetsbärare

När: 2020-03-30 kl. 17:30 - 19:00
Var: Kjell Härnqvistsalen Göteborgs universitet Pedagogen, Västra Hamngatan 25
Hitta hit
Färglada pappershänder på ett fönster

Vi arbetar med att boka ett nytt datum till hösten istället. Håll utkik här eller på OMEPS webbplats.

 

Karolina Åkesson och Mia Östlund kommer i sin föreläsning att berätta om sitt arbete på sina förskolor med att varje barn ska förstå sina rättigheter och vad det innebär.

Det är viktigt att barnen är medvetna om vad det står i barnkonventionen. Rättighetsbaserad förskola innebär ett arbetssätt för att implementera barnkonventionen i den dagliga undervisningen. En av effekterna är att familjer involveras i arbetet genom barnens projektarbete på förskolan.

Karolina och Mia berättar om sin resa från en liten kommunal förskola till ett helt förskoleområde som satsar på att göra barnen till rättighetsbärare.

Karolina Åkesson och Mia Östlund är förskolerektorer vid förskolorna Kunskapshuset, Dannemannen, Västerbo och Skogsgläntan i Eslövs kommun.

Anmälan:

Kostnad: 75 kronor för medlemmar och 150 kr för ickemedlemmar. Från en organisation kan max 5 personer delta för medlemspris.
Ange vilken föreläsning du anmäler dig till och om du är medlem. Betala gärna med faktura, i så fall ange fakturaadressen.
Anmäl via mail till göteborgskretsen: ullgus@icloud.com

Studenter på pedagogen går gratis i mån av plats.

INSTÄLLT – Rättighetsbaserad förskola – barnet som rättighetsbärare

När: 2020-03-30 kl. 17:30 - 19:00
Var: Kjell Härnqvistsalen Göteborgs universitet Pedagogen, Västra Hamngatan 25

Arrangör:

OMEP

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.