Laddar Evenemang

Programmeringskurs i Python med didaktisk fördjupning

När: 2018-03-18 kl. 08:00 - 2018-09-01 kl. 17:00
Var: Göteborgs universitet, Västra Hamngatan 25
Hitta hit

Detta är en kurs som riktar sig till lärare i matematik, som undervisar i årskurs 7-9 (specialskolan 8-10, eller komvux grundläggande nivå). Den kan också läsas av lärare i teknik eller andra ämnen. Kursen är utvecklad av institutionen för tillämpad IT, Göteborgs universitet på uppdrag av Skolverket.

Om kursen

I kursen lär du dig att själv programmera och att undervisa i programmeringsspråket Python. Python är ett smidigt programmeringsspråk anpassat för såväl nybörjare som erfarna programmerare. Det lämpar sig särskilt väl för undervisningsändamål.

Kursen ger dig en bakgrund till vad programmering är, du lär dig grundläggande byggstenar inom programmeringsområdet och får en ämnesdidaktisk fördjupning. Den kan utformas både för dig som saknar tidigare erfarenhet av programmering och för dig som har bekantat dig med programmering sedan tidigare, men vill ha ämnesdidaktisk fördjupning.

Du får även kunskap i datalogi, problemlösning och hur du skriver användarvänliga program, samt möjlighet att testa andra programmeringsspråk som Scratch och Java.

Kursen ges på distans med flera fysiska möten där alla kursdeltagare får möjlighet att träffa varandra och undervisande lärare.

Kursen ges av institutionen för tillämpad IT, en tvärvetenskaplig miljö för forskning och utbildning, med särskilt fokus på frågor om samhällets digitalisering. Våra lärare och forskare har en bakgrund inom bland annat pedagogik, informatik, lingvistik och tillämpad IT och har under många år utbildat studenter i programmering samt IT och lärande. Vi har en lång tradition av samarbete med lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.

Beställning

Kursen behöver beställas av huvudman (minst tio platser), men totalt sett finns det max 60 platser för höstterminen. Platserna fördelas i turordning.

Programmeringskurs i Python med didaktisk fördjupning

När: 2018-03-18 kl. 08:00 - 2018-09-01 kl. 17:00
Var: Göteborgs universitet, Västra Hamngatan 25

Arrangör:

Göteborgs universitet

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.