Laddar Evenemang

Pedagogiskt café: Tema VR

När: 31/01 kl. 15:30 - 17:00
Var: Gamlestads Torg 7,
Sista anmälningsdag: 30 januari
Hitta hit
En bild av ett VR-headset och en kaffekopp.

Vårens första pedagogiska café har det spännande temat virtual reality VR. Här kommer du få möjlighet att utforska den fascinerande världen av VR och diskutera med andra hur detta skulle kunna integreras i undervisningen för att skapa engagerande och interaktiva lärandeupplevelser.

Eftermiddagen kommer bland annat innehålla:

  • AI och VR i språkundervisningen
  • VR-teknik tillsammans med 360 kamera
  • Mötas i en VR-värld som en personlig avatar

Inbjuden gäst till caféet är Elin Ericsson, fil dr i tillämpad IT med inriktning mot utbildningsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon kommer presentera sin forskning som handlar om elevers upplevelser av att öva muntlig språkfärdighet i engelska och moderna språk med hjälp av konversationsagenter i vardagsnära situationer i en virtuell värld. Ni kommer få en kort introduktion till vad konversations-AI är och vad det kan innebära för språkundervisning och språklärande.

Ni får också möjlighet att testa på att prata på valfritt språk med en konversationsagent i 360-graders video. Ta gärna med dig din dator och hörlurar med mikrofon.

Vad är pedagogiskt café?

Enheten Digitalt lärande bjuder under våren in till pedagogiska träffar för dig som arbetar i grundskoleförvaltningen. Vår förhoppning är att skapa en mötesplats för samtal, erfarenhetsutbyte och praktisk metodik och genom detta skapa förutsättningar för att inspirera, väcka nyfikenhet och lära nytt. Varje träff har ett fokusområde i vilket vi fördjupar oss med hjälp av en föreläsare med efterföljande workshop och diskussion. De pedagogiska caféerna är i förvaltningens lokaler vid Gamlestads Torg och självklart bjuder vi på gofika!

Pedagogiskt café: Tema VR

När: 31/01 kl. 15:30 - 17:00
Var: Gamlestads Torg 7,
Sista anmälningsdag: 30 januari

Arrangör:

Grundskoleförvaltningen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.