Laddar Evenemang

Nyhet: KemiSmart

När: 2019-02-28 kl. 08:00 - 2019-05-09 kl. 17:00
Var: Universeum, Södra vägen 50
Hitta hit

Hur kan kemi och kemikalier vara lösningen för en hållbar framtid? I skolprojektet KemiSmart ska elever i årskurs 7 och 8 utveckla hållbara lösningar med hjälp av kunskap om kemi och kemikalier. Årets tävling fokuserar på plaster i samhället.

Många har lärt sig att kemikalier är skadligt, både för människor och miljö. Men kemikalier har ett oförtjänt dåligt rykte. Med skolprojektet KemiSmart får deltagarna upptäcka att kemi tvärtom är en av nycklarna för en hållbar värld. KemiSmart är en del av satsningen Älska kemi  där ett av målen är att fler ska bli intresserade av kemi genom fakta och fascination om kemi.

Skolprojektet körs som en tävling som bygger på samverkan mellan skolor, partnerföretag och Universeum. Tillsammans kan vi:

  • Förändra attityderna till kemi och kemikalier.
  • Presentera möjligheter och skapa intresse för studier och arbete inom kemibranschen.
  • Visa hur kunskap inom kemi kan bidra till Sveriges tillväxt och en hållbar utveckling.

KemiSmart 2019

Årets tävling fokuserar på plaster (polymerer) i samhället. Skolprojektets partners tar fram ett gemensamt uppdrag där eleverna ska hitta en hållbar lösning. Till sin hjälp får varje klass en klasscoach som studerar kemi på högskola eller universitet.

Arbetssättet utgår från det entreprenöriella lärandet och tränar eleverna på att ta initiativ, ansvar och omsätta idéer till handling. Det utmanar deras nyfikenhet och kreativitet och främjar kompetens att fatta beslut, kommunicera och samarbeta.

 

Läs mer och anmäl din klass på universeum.se

Nyhet: KemiSmart

När: 2019-02-28 kl. 08:00 - 2019-05-09 kl. 17:00
Var: Universeum, Södra vägen 50

Arrangör:

Universeum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.