Laddar Evenemang

Ny som skolbiblioteksansvarig? Vad innebär det?

När: 2019-03-13 kl. 13:00 - 16:00
Var: Frölunda Kulturhus,
Hitta hit

Vi får gratulera till ett roligt och viktigt uppdrag som du har fått! Men vad innebär det? Du kommer här att få en grundutbildning i vad det innebär att utveckla skolans bibliotek.

TVÅ ONSDAGAR i VÅR är inbokade (Första tillfället på Frölunda kulturhus)

Datum: 13 mars och 24 april kl 13.00-16.00 – med en paus med enkel fika

Har du frågor eller tankar runt vad du vill vi ska ta upp under grundutbildningen så maila Marie Skantze marie.skantze@grundskola.goteborg.se. Flera av er har erfarenheter som vi gärna vill ta del av och ta tillvara den kompetens som finns i gruppen.

Här kommer några punkter som vi kommer att beröra mer eller mindre under kursen: Vad står det i styrdokumenten? Definitionen: Skolbibliotek,  rektorns roll, arbetsuppgifter: från inköp till utlån. Behöver jag börja med att gallra? Varför ska man gallra? Är biblioteket digitaliserat? Ett inkluderande skolbibliotek (nerladdning, länkar och appar). Läsfrämjande, Informationssökning – sökkritik och källkritik. Hur och varför skriver man en handlingsplan? Hur marknadsför man skolbiblioteket och dess kompetens? Hur kan Skolbibliotekscentralen stötta dig?

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!

Ny som skolbiblioteksansvarig? Vad innebär det?

När: 2019-03-13 kl. 13:00 - 16:00
Var: Frölunda Kulturhus,

Arrangör:

Skolbibliotekscentralen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.