Laddar Evenemang

Matematikworkshop för specialpedagoger och speciallärare

När: 2018-08-21 kl. 15:00 - 18:00
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C
Pris:

Inom Göteborg

0kr

Övriga kommuner

500kr

Hitta hit

Mathematics in the city – Vad är det? Nu finns chansen att delta i en workshop utifrån taluppfattning med Annette Mitiche, matematikutvecklare i Göteborgs Stad.

Mathematics in the city, MitC, är en del av The City College i New York , vars strävan är att alla barn i New York city och nationen ska erbjudas spetskompetens inom matematik. Deras uppdrag är att stödja kraftfull matematikinstruktion.

De leder och utmanar lärare att utveckla sina klassrum där eleverna blir engagerade till att fördjupa sig i olika frågeställningar kring värdefulla matematiska uppgifter. De påvisar vikten av barnets/elevens funderingar och möjligheter att uttrycka och utveckla dessa tankar.

MitC grundades 1995 av professor Cathy Fosnot, som ett samarbete mellan City College of New York och Freudenthal Institute, University of Utrecht, Nederländerna. Genom åren har projektet utvidgats och idag fungerar det som en tankeväckare och centrum för professionell utveckling för matematikutbildning.

Mathematics in the Citys webbplats 

Matematikworkshop för specialpedagoger och speciallärare

När: 2018-08-21 kl. 15:00 - 18:00
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C

Arrangör:

Marie Olander

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.