Laddar Evenemang

Läsa och samtala om svåra ämnen

När: 2022-11-24 kl. 15:30 - 16:30
Var: digital föreläsning,
Hitta hit
Olika ikoner

Bild: Malin Eriksson

Det finns ämnen som är svåra att tala om med eleverna på högstadiet. Fast samtidigt är det viktiga ämnen som eleverna funderar på, till exempel krig eller frågor kring sex och samlevnad. Här kan en skönlitterär bok hjälpa till att öppna upp för samtal, kanske i form av en bokcirkel eller med en klassgemensam text.

Under hösten 2022 erbjuder Lärarakademin i samarbete med Center för skolutveckling en miniserie av föreläsningar på temat läsning, där stadens SLS-utvecklare delar med sig av kunskap och erfarenheter. Föreläsningarna riktar sig främst till pedagoger i årskurs 7-9.

SLS-utvecklarna Cecilia Lind och Petra Andersson är engagerade högstadielärare och ägnar också en del av sin arbetstid åt att arbeta som språk-, läs- och skrivutvecklare. Föreläsningarna är digitala och det kommer att finnas utrymme för diskussioner och frågor?

Anmälan

Anmäl dig gärna till föreläsningen via ett mejl till Cecilia Lind, med rubrik  “Anmälan till föreläsningen Läsa och samtala om svåra ämnen”, på mejladress cecilia.lind@grundskola.goteborg.se

Delta i föreläsningen via Teamslänk

Du som har Teams-app installerad på din dator/mobil:

Klicka här för att ansluta till mötet

Anslut på webben

Klicka här och ange mötes-ID och lösenord nedan:

Mötes-ID: 344 354 650 17

Lösenord: r8Fd87

Kontakt

Cecilia Lind

Petra Andersson

Läsa och samtala om svåra ämnen

När: 2022-11-24 kl. 15:30 - 16:30
Var: digital föreläsning,

Arrangör:

Lärarakademin, Grundskoleförvaltningen

Arrangör:

Center för skolutveckling

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.