Laddar Evenemang

Läroplan för ett digitaliserat samhälle

När: 2018-08-15 kl. 09:00 - 15:30
Var: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20
Pris:

Inom Göteborg

0kr

Övriga kommuner

690kr

Hitta hit

Har du koll på algoritmer och dina digitala fotspår? Eller vill du kanske diskutera hur du ska förhålla dig till nyhetsrapporteringen om det kommande valet? Nu finns det en bra möjlighet.

Den 15 augusti 2018 inleder Center för Skolutveckling en serie träffar för samhällskunskapslärare med utgångspunkt i den nationella digitaliseringsstrategin. Fortbildningsserien heter ”Demokratin, digitaliseringen och läroplanen” och kommer att ge möjlighet för lärare i samhällskunskap att fördjupa sig i och konkretisera digitaliseringens konsekvenser

Vid det första tillfället kommer Anders Thoresson att föreläsa om sin syn på digitaliseringens påverkan på samhället. Anders är teknikjournalist och har lång erfarenhet av att föreläsa om vikten av att förstå och diskutera den snabba tekniska utvecklingen.

Det handlar om nätneutralitet, informationsspridning, och fake news, det handlar om digitala fotspår, maskininlärning och blackboxing. Det handlar om algoritmer som fattar beslut i rättegångar.

På eftermiddagen diskuterar och konkretiserar vi på vilket sätt digitaliseringen berör innehåll och teman i kursplanerna. Hur påverkas demokratin? Arbetsmarknaden? Massmedia? Valet i höst? Hur ser undervisning ut som utvecklar elevernas digitala kompetens?

9:00-11:30
Föreläsning Anders Thoresson
Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20

13:00-15:30
Diskussion/Workshop
Center för skolutveckling, Bohusgatan 13C

Vid avanmälan senare än 28 juni debiteras 690 SEK exklusive moms. Gäller även anställda i Göteborgs Stad. Plats kan överlåtas.

Läroplan för ett digitaliserat samhälle

När: 2018-08-15 kl. 09:00 - 15:30
Var: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20

Arrangör:

Helen Henriksson

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.