Laddar Evenemang

Lärarkodstuga åk 4-6 – v.41-v.48

När: 2019-10-08 kl. 17:00 - 18:30
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C
Hitta hit
Två kvinnor sitter vid en dator och testar programmering.

Foto: Kodcentrum

Är du lärare i årskurs 4-6 som vill komma igång med programmering och digitalt skapande i skolan? Vill du få en grundläggande introduktion och möjlighet att utforska programmering tillsammans med lärarkollegor och yrkesverksamma programmerare med lång erfarenhet av att lära ut till barn?

I höst bjuder den ideella föreningen Kodcentrum och Center för skolutveckling helt kostnadsfritt in till en ny omgång av lärarkodstugan, fem tisdagar klockan 17-18.30:

  • 8 oktober
  • 22 oktober
  • 5 november
  • 12 november
  • 26 november

Lärarkodstugan handleds av volontärer som arbetar inom IT eller pedagogik och som har lång erfarenhet från Kodcentrums kodstugor för barn. Tillsammans utforskar vi hur programmering och digitalt skapande kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO.

Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer och datorfria lekar och övningar. Under terminens gång får du i uppgift att testa olika lektionsupplägg med din klass eller med dina kollegor i skolan för att sedan i lärarkodstugan diskutera och ta fram egna lektionsförslag anpassade till din undervisning. Vi rekommenderar att ni anmäler minst två lärare och max fem lärare från samma skola.

Det är begränsat antal platser, vi ger besked om plats senast den 24 september.

Lärarkodstuga åk 4-6 – v.41-v.48

När: 2019-10-08 kl. 17:00 - 18:30
Var: Konferensen på Center för Skolutveckling, Bohusgatan 13 C

Arrangör:

Kodcentrum

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.