Laddar Evenemang

Förmiddag om musik och rörlig bild

När: 2021-06-01 kl. 09:00 - 12:00
Var: online möteslänk skickas ut någon dag innan arrangemanget till alla anmälda,
Sista anmälningsdag: 28 maj
Hitta hit

Här kommer alla känslorna på en och samma gång – prisbelönta kompositörer om musikens betydelse i film och TV.

Välkommen till en förmiddag om musik och rörlig bild. Genom mötet med två internationellt erkända och prisbelönta kompositörer får du en unik möjlighet att lära dig mer om hur rörlig bild och musik samverkar för att skapa den multimediala upplevelse som film och TV är. Du får även praktiska och konkreta tips från filmpedagoger.

Vi utlovar en förmiddag med stora känslor och inblick i kreativa processer.

Föreläsare

Lisa Montan är kompositör med en guldbagge i bagaget, som hon vann för sin filmmusik till Flocken. Hon är väletablerad i den svenska filmbranschen och har även musik till många spelfilmer, dokumentärer och SVT-produktioner. Lisa kommer att prata om musiken och bildens samverkan i film, och hur musiken gör det möjligt att inkludera åskådarens egna erfarenheter och känslor.

Antoni Komasa-Lazarkiewicz, kompositör för internationella film och Tv-produktioner, berättar om sitt arbete med att skapa musik. Han kommer att ge praktiska exempel från aktuella filmer som Charlatan och Oscarsnominerade Quo Vadis, Aida, som även vann pris som bästa internationella film på årets Göteborg Film Festival. Antoni ska prata om skapandeprocessen från manus till färdig film. Antonis presentation kommer att ske på engelska.

Mikael Kowalski från Filmpedagogerna inleder med en kort sammanfattning om filmmusikens funktioner med praktiska och konkreta tips.

Förmiddag om musik och rörlig bild

När: 2021-06-01 kl. 09:00 - 12:00
Var: online möteslänk skickas ut någon dag innan arrangemanget till alla anmälda,
Sista anmälningsdag: 28 maj

Arrangör:

Filmpedagogerna Folkets bio

Arrangör:

Förvaltningen för kulturutveckling

Arrangör:

Mediapoolen

Arrangör:

Med stöd från Västra Götalandsregionen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.