Laddar Evenemang

Förintelsen och vår tids antisemitism – fördjupningskurs för lärare

När: 2019-03-14
Var: Judiska församlingen i Göteborg,
Hitta hit

Syftet med utbildningsdagen är att fördjupa kunskaperna i ämnet, ge pedagogiska hjälpmedel som stöd för undervisningen och tillgång till mentorer att återkoppla till.

Föreläsare

  • Ingrid Lomfors, historiker och överintendent för Forum för levande historia, författare till flera böcker om Sverige och andra världskriget, Förintelsen och judiska flyktingar.
  • Henrik Bachner, idéhistoriker och författare till flera böcker om antisemitism i Sverige från 1930-talet och fram till vår tids antisemitism på 2000-talet.
  • Samuel Engelhardt, prisbelönad pedagog, känd för att i sitt arbete (sedan 1999 på Angeredsgymnasiet) aktivt ha verkat mot antisemitism och rasism bland eleverna.

Anmälan
Välkommen att anmäla dig senast den 1 mars: vittnesmal.forintelse@judiskaforsamlingen.se.

Ange skolans namn, ditt namn, personnummer och mobilnummer. Observera att antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller. Utbildningsdagen genomförs med stöd från Levande i Historia – Göteborgs Stad och i samarbete med Forum för levande historia.

 

Förintelsen och vår tids antisemitism – fördjupningskurs för lärare

När: 2019-03-14
Var: Judiska församlingen i Göteborg,

Arrangör:

Judiska församlingen

Vi lär oss tillsammans

Genom att dela med oss av våra lärdomar kan vi bygga en kollektiv kunskapsbank som vi använder för att utveckla vårt lärande och skapa bättre undervisning för barn och elever.